İmgelem

İmgelem

GEÇİCİ KORUMA KAPSAMINDAKİ SURİYELİLERİN TRABZON İLİNE ADAPTASYONU

Yazarlar: Esra Nur NALCI

Cilt 3 , Sayı 5 , 2019 , Sayfalar 377 - 412

Konular:Beşeri Bilimler, Ortak Disiplinler

Anahtar Kelimeler:Geçici Koruma,Göç,Suriyeliler,Trabzon

Özet: Son yıllarda Suriye’de yaşanan iç savaş sebebiyle Suriye’den Türkiye’ye yoğun bir göç yaşanmaktadır. Başlangıçta misafir olarak görülmeleri, Suriyelilere yönelik etkili bir projenin ortaya koyulmasını geciktirmiştir fakat kalıcılık meselesi her gün daha fazla önem kazanan bir konu olmaktadır. Yerel halkın algı ve tutumlarını ortaya koyan araştırmaların çokluğuna karşın bu araştırmada Suriyeliler ile görüşme sağlanmıştır. Araştırmanın amaçları, edinilen bulgulardan hareketle Trabzon’daki Suriyeliler için önceliğe sahip olan çekici ve itici faktörlere ulaşmak ile geçici koruma statüsünde bulunan Suriyelilerin mevcut durumlarını ve karşılaştıkları zorlukları analiz etmektir. Araştırmada yorumsamacı yaklaşımdan yola çıkılarak nitel araştırma yöntemi kullanılmakta ve veriyi elde etme sürecinde mülakat tekniğine başvurulmaktadır. Araştırmanın evrenini geçici koruma statüsünde bulunan ve Trabzon’da yaşayan 3.011 Suriyeli; örneklemini ise basit rastgele örneklemeyle seçilen 10 Suriyeli oluşturmaktadır. Araştırma, Everett S. Lee’nin itme-çekme kuramına dayandırılmaktadır ve Trabzon’u çekici kılan başlıca iki faktör; dini benzerlikler ve katılımcıların Trabzon’da kendilerini güvende hissetmeleri olarak karşımıza çıkmaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={GEÇİCİ KORUMA KAPSAMINDAKİ SURİYELİLERİN TRABZON İLİNE ADAPTASYONU}, volume={3}, number={5}, publisher={İmgelem}, author={Esra Nur NALCI}, year={2019}, pages={377–412} }
APA
KOPYALA
Esra Nur NALCI. (2019). GEÇİCİ KORUMA KAPSAMINDAKİ SURİYELİLERİN TRABZON İLİNE ADAPTASYONU (Vol. 3, pp. 377–412). Vol. 3, pp. 377–412. İmgelem.
MLA
KOPYALA
Esra Nur NALCI. GEÇİCİ KORUMA KAPSAMINDAKİ SURİYELİLERİN TRABZON İLİNE ADAPTASYONU. no. 5, İmgelem, 2019, pp. 377–412.