Uluslararası İlişkiler Dergisi

Uluslararası İlişkiler Dergisi

Ertan Erol, Tanrıya Uzak Merkeze Yakın: Meksika ve Türkiye’de Çevre Kapitalizminin Tarihsel Sosyolojisi

Yazarlar: Görkem ALTINÖRS

Cilt 18 , Sayı 69 , 2021 , Sayfalar 135 - 137

Konular:Sosyal

Anahtar Kelimeler:Historical sociology,International relations,Capitalism

Özet: Tarihsel Sosyoloji’nin (TS) Uluslararası İlişkiler (Uİ) alanına getirdiği en önemli yenilik, analiz düzeyini aynı anda hem yatay düzlemde geniş bir toplumsal coğrafyaya, hem de dikey düzlemde derin bir tarihsel arka plana taşıyabilmiş olmasıdır. Böylelikle, yalnızca ana-akım Uİ teorilerinin devlet-merkezci ‘yöntemsel ulusçuluk/uluslararasıcılık’ ve ‘şimdiki-zaman merkezcilik’ gibi problemli noktaları aşılmaz, bunlarla birlikte Uİ ile Karşılaştırmalı Siyaset (KS) arasındaki boşluk da doldurulmuş olunur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Ertan Erol, Tanrıya Uzak Merkeze Yakın: Meksika ve Türkiye’de Çevre Kapitalizminin Tarihsel Sosyolojisi}, volume={18}, number={135–137}, publisher={Uluslararası İlişkiler Dergisi}, author={Görkem ALTINÖRS}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Görkem ALTINÖRS. (2021). Ertan Erol, Tanrıya Uzak Merkeze Yakın: Meksika ve Türkiye’de Çevre Kapitalizminin Tarihsel Sosyolojisi (Vol. 18). Vol. 18. Uluslararası İlişkiler Dergisi.
MLA
KOPYALA
Görkem ALTINÖRS. Ertan Erol, Tanrıya Uzak Merkeze Yakın: Meksika ve Türkiye’de Çevre Kapitalizminin Tarihsel Sosyolojisi. no. 135–137, Uluslararası İlişkiler Dergisi, 2021.