Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi

Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi

Palm Yağının İn Vivo Kullanımı

Yazarlar: Eda GÜNEŞ, Şerife BİÇER BAYRAM, H. Kübra ERÇETİN

Cilt 2 , Sayı 2 , 2019 , Sayfalar 61 - 68

Konular:Çevre Bilimleri

Anahtar Kelimeler:Drosophila melanogaster,Palm yağı,Yaşam oranı

Özet: Gıda endüstrisinde bir pişirme yağı olan palm yağı, yüksek yağlı diyet olarak birçok çalışmada etkileri araştırılmıştır. Palm yağı miktarına göre kısa ve uzun dönem kullanımlarında sağlık üzerine olumlu/olumsuz durumlar meydana getirmesi kaçınılmaz olmuştur. Bu çalışmada farklı oranlarda (%1-20) Palm yağı (PY) Drosophila melanogaster günlük diyetine eklenerek yaşama oranı ve gelişim süresi üzerine etkisi araştırılmış, istatistiki olarak analizleri yapılmıştır. PY’nın diyete eklenmesinde mortaliteye etkisi açısından oranlar %20>10>1 olarak bulunmuştur. Sonuçlar doğrultusunda böceklerde PY tüketimi yaşama oranını azaltırken, gelişim süresini uzatmakta; hazır gıdalar içinde kullanılan yağ oranının fazla olduğu düşünülürse tüketim miktarına dikkat edilmesi gerektiği düşünülmektedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Palm Yağının İn Vivo Kullanımı}, volume={2}, number={61–68}, publisher={Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi}, author={Eda GÜNEŞ,Şerife BİÇER BAYRAM,H. Kübra ERÇETİN}, year={2019} }
APA
KOPYALA
Eda GÜNEŞ,Şerife BİÇER BAYRAM,H. Kübra ERÇETİN. (2019). Palm Yağının İn Vivo Kullanımı (Vol. 2). Vol. 2. Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi.
MLA
KOPYALA
Eda GÜNEŞ,Şerife BİÇER BAYRAM,H. Kübra ERÇETİN. Palm Yağının İn Vivo Kullanımı. no. 61–68, Ulusal Çevre Bilimleri Araştırma Dergisi, 2019.