Tarihyazımı

Tarihyazımı

Çok Disiplinli Çalışmalarda Osmanlı Yazımına Bir Örnek: Kutsal Roma İmparatorluğu ve Osmanlı, Küresel Emperyal İktidardan Mutlakiyetçi Devletlere

Yazarlar: Özgün KABACAOĞLU

Cilt 2 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 371 - 384

Konular:Sosyal Bilimler, Disiplinler Arası, Tarih

Anahtar Kelimeler:Multidisciplinaire,Ottomans,Habsburgs

Özet: Sosyal Bilimler genel kabul edildiği haliyle Aguste Comte tarafından 19. asrın ilk yarısında kurulmuştur. İlk çalışmaların üzerinden geçen yaklaşık yüz elli yıl içerisinde ise gelişmeye devam etmiş ve birçok farklı dala ayrılarak farklı disiplinleri bünyesinde barındırır olmuştur. Sosyal bilimlerin farklı disiplinlere ayrılmasıysa, çeşitli alanlarda yoğun çalışmaların yapılması ve bilgi birikiminin artışını beraberinde getirmiştir. Uzmanlaşmanın bilimde gelişimi arttırdığı öne sürülebilir haldedir. Lakin bu uzmanlaşma, yani disiplinlerden herhangi birinde uzun yıllar çalışmak, bir noktadan sonra kuramların açıklamalarında tutarsızlık oluşma ihtimalini doğurmaktadır. Zira her disiplin kendi bağlam ve perspektifinden sorunlara yaklaşmakta ve bu nedenle de farklı bağlam ve bakışları kaçırabilmektedir. Böylelikle de hakikati kavramakta yetersiz kalma ihtimali doğmaktadır. Bu sorunun aşılması ise disiplinler arası çalışmalarla mümkün olabilir. Disiplinler arası çalışmalar sosyal bilim kuramlarının güçlenmesine yarar.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Çok Disiplinli Çalışmalarda Osmanlı Yazımına Bir Örnek: Kutsal Roma İmparatorluğu ve Osmanlı, Küresel Emperyal İktidardan Mutlakiyetçi Devletlere}, volume={2}, number={371–384}, publisher={Tarihyazımı}, author={Özgün KABACAOĞLU}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Özgün KABACAOĞLU. (2020). Çok Disiplinli Çalışmalarda Osmanlı Yazımına Bir Örnek: Kutsal Roma İmparatorluğu ve Osmanlı, Küresel Emperyal İktidardan Mutlakiyetçi Devletlere (Vol. 2). Vol. 2. Tarihyazımı.
MLA
KOPYALA
Özgün KABACAOĞLU. Çok Disiplinli Çalışmalarda Osmanlı Yazımına Bir Örnek: Kutsal Roma İmparatorluğu ve Osmanlı, Küresel Emperyal İktidardan Mutlakiyetçi Devletlere. no. 371–384, Tarihyazımı, 2020.