Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Yumurta Kalitesini İyileştirici Güncel Besleme Çalışmaları

Yazarlar: Hilal ÜRÜŞAN ALTUN, Canan BÖLÜKBAŞI AKTAŞ

Cilt 9 , Sayı 1 , 2020 , Sayfalar 65 - 78

Konular:Ziraat, Sütçülük ve Hayvan Bilimleri

Anahtar Kelimeler:Yumurta,Iç kalite,Dış kalite,Besin madde kompozisyonu

Özet: Tavukçuluktaki hızlı sanayileşme ile birlikte küçük işletmelerin yerini, gelişmiş kapalı sistemler almış ve tavukların doğada serbest dolaşma imkânı kalmamıştır. Bu bakımdan yumurtanın iç ve dış kalite özelliklerini iyileştirmek amacıyla yem katkı maddelerinin rasyona katılma zorunluluğu doğmuştur. Çeşitli besin maddeleri veya yem katkı maddeleri kullanılarak yumurta kalitesini artırmaya yönelik çok sayıda araştırma bulunmaktadır. Bu makalede yumurtaya fonksiyonel özellik kazandıran ve yumurtanın hem iç hem dış kalitesine etki eden güncel besleme çalışmalar ele alınacaktır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Yumurta Kalitesini İyileştirici Güncel Besleme Çalışmaları}, volume={9}, number={65–78}, publisher={Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi}, author={Hilal ÜRÜŞAN ALTUN,Canan BÖLÜKBAŞI AKTAŞ}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Hilal ÜRÜŞAN ALTUN,Canan BÖLÜKBAŞI AKTAŞ. (2020). Yumurta Kalitesini İyileştirici Güncel Besleme Çalışmaları (Vol. 9). Vol. 9. Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi.
MLA
KOPYALA
Hilal ÜRÜŞAN ALTUN,Canan BÖLÜKBAŞI AKTAŞ. Yumurta Kalitesini İyileştirici Güncel Besleme Çalışmaları. no. 65–78, Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2020.