Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazarlar: Cahit KASIMOĞLU, Fevzi YILMAZ
Konular:-
Anahtar Kelimeler:Anguilla anguilla,Toksik metal,Gıda güvenliği,Muğla
Özet: Bu çalışmada Ağustos 2011- Eylül 2012 tarihleri arasında Tersakan Çayın’dan Muğla yakalanan 160 Anguilla anguilla örneğinin dokularında iki toksik metal kadmiyum ve kurşun analiz edilmiştir. Anguilla anguilla örneklerinin yenilebilir kısımlarında kas Cd ve Pb değerleri, insan tüketimi için Türk Gıda Kodeksi, Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen limitlerin üstünde olup, sağlık açısından risk oluşturmaktadır. Anguilla anguilla’ nın dokuları arasındaki metal konsantrasyonları arası fark istatistiki açıdan önemli olup p