Bilge Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Bilge Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Konaklama İşletmelerinde Tam Zamanında Üretim Sistemi: Antalya İlinde Bir Araştırma

Yazarlar: Cihat CİHANGİR, Hasan ŞENOL

Cilt 2 , Sayı 2 , 2018 , Sayfalar 59 - 84

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Tam Zamanında Üretim Sistemi,Konaklama İşletmeleri,Turizm

Özet: Tam Zamanında Üretim Sistemi (TZÜ), israfın önlenmesini, üretim hattındaki gereksiz ve değer yaratmayan unsurların ortadan kaldırılarak etkin bir üretimin sağlanmasını ve stoklama yapmadan üretim yapılmasını amaçlayan bir yöntemdir. Bu çalışmanın amacı, Antalya bölgesinde faaliyet gösteren 5 yıldızlı oteller ve 5 yıldızlı tatil köylerinin, TZÜ Sistemi hakkındaki bilgi düzeylerini tespit etmek, TZÜ uygulayan işletmelerin elde ettikleri avantajlar, TZÜ uygulamayanların da uygulamama sebeplerini ortaya koymaktır. Yapılan araştırma neticesinde, konaklama işletmelerinin farkında olarak veya olmayarak TZÜ sistemini veya TZÜ sistemine benzer bir yöntemi uyguladıkları tespit edilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={Konaklama İşletmelerinde Tam Zamanında Üretim Sistemi: Antalya İlinde Bir Araştırma}, volume={2}, number={2}, publisher={Bilge Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi}, author={Cihat CİHANGİR,Hasan ŞENOL}, year={2018}, pages={59–84} }
APA
KOPYALA
Cihat CİHANGİR,Hasan ŞENOL. (2018). Konaklama İşletmelerinde Tam Zamanında Üretim Sistemi: Antalya İlinde Bir Araştırma (Vol. 2, pp. 59–84). Vol. 2, pp. 59–84. Bilge Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi.
MLA
KOPYALA
Cihat CİHANGİR,Hasan ŞENOL. Konaklama İşletmelerinde Tam Zamanında Üretim Sistemi: Antalya İlinde Bir Araştırma. no. 2, Bilge Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2018, pp. 59–84.