Bilge Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Bilge Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Erken Dönem Türkiye Cumhuriyeti Kurumsal İmajının Göstergebilimsel Analizi

Yazarlar: Ali Çağan UZMAN

Cilt 3 , Sayı 1 , 2019 , Sayfalar 9 - 25

Konular:Sosyal

Anahtar Kelimeler:: İhap Hulusi Görey,Kurumsal İmaj

Özet: Kurumsal imaj, bir kurumun ulaşmak istediği hedef kitlenin zihninde ortaya çıkan resimdir. Bu tanım devlet kurumları için de geçerlidir. Kurumsal imaj Türkiye tarihinde özellikle Cumhuriyet’in kuruluş döneminde hayati önem taşımıştır. Genç Cumhuriyet’in, hem diplomatik, hem iktisadi ilişkilerini geliştirebilmesi hem de vatandaşın müreffeh bir yaşama kavuşabilmesi için, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yeni ulusun hızla, Avrupa’nın hasta adamı şeklinde nitelendirilen Osmanlı imajından kurtulup, genç dinamik ve Batılı Türkiye imajına kavuşması gerekmektedir. Bu amaç çerçevesinde, mimari, resim, grafik tasarım gibi pek çok sanat dalı ve daha nice farklı yollar ile Türkiye’nin kurumsal imajı şekillendirilmeye çalışılmıştır. Çalışmamızın yazılış amacı işte bu kurumsal imaj inşası serüvenini göstergebilim ile analiz etmektir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Erken Dönem Türkiye Cumhuriyeti Kurumsal İmajının Göstergebilimsel Analizi}, volume={3}, number={1}, publisher={Bilge Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi}, author={Ali Çağan UZMAN}, year={2019}, pages={9–25} }
APA
KOPYALA
Ali Çağan UZMAN. (2019). Erken Dönem Türkiye Cumhuriyeti Kurumsal İmajının Göstergebilimsel Analizi (Vol. 3, pp. 9–25). Vol. 3, pp. 9–25. Bilge Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi.
MLA
KOPYALA
Ali Çağan UZMAN. Erken Dönem Türkiye Cumhuriyeti Kurumsal İmajının Göstergebilimsel Analizi. no. 1, Bilge Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi, 2019, pp. 9–25.