Doğu Fen Bilimleri Dergisi

Doğu Fen Bilimleri Dergisi

Hakkâri’de Sürdürülebilir Mera Kullanımı ve Yem Bitkileri Üretimi

Yazarlar: Mehmet Macit ERTUŞ

Cilt 2 , Sayı 1 , 2019 , Sayfalar 47 - 53

Konular:Mühendislik

Anahtar Kelimeler:Hakkari,Mera

Özet: Ucuz ve kaliteli kaynağı olması yanı sıra, hoş kokulu bitkileri,doğal haliyle insan beslenmesinde kullanılan çeşitli bitki türlerini ve bitki genetik kaynaklarını içerisinde barındıran yaban hayatına ortam olması gibi yeri doldurulamayan çayır ve meralardeğerli varlıklarımızdır. Hakkâri yüzölçümünün %52’sinin çayır ve meralardan oluşması mera hayvancılığını cazip kılmaktadır. Fakat mevcut hayvan varlığının beslenmesi için çayır, mera ve yem bitkilerinden elde edilen yem miktarı ihtiyacı karşılayacak durumda değildir. İhtiyaç duyulan yem açığının giderilmesi mera üzerinde erken ve aşırı otlatma ile neticelenmektedir. Alternatifi olmayan çayır ve meraların sürdürülebilirliği, daha fazla verim alınabilmesi ve doğru bir mera yönetimi için öncelikle yem bitkileri üretiminin arttırılması gerekmektedir. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Hakkâri’de Sürdürülebilir Mera Kullanımı ve Yem Bitkileri Üretimi}, volume={2}, number={1}, publisher={Doğu Fen Bilimleri Dergisi}, author={Mehmet Macit ERTUŞ}, year={2019}, pages={47–53} }
APA
KOPYALA
Mehmet Macit ERTUŞ. (2019). Hakkâri’de Sürdürülebilir Mera Kullanımı ve Yem Bitkileri Üretimi (Vol. 2, pp. 47–53). Vol. 2, pp. 47–53. Doğu Fen Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Mehmet Macit ERTUŞ. Hakkâri’de Sürdürülebilir Mera Kullanımı ve Yem Bitkileri Üretimi. no. 1, Doğu Fen Bilimleri Dergisi, 2019, pp. 47–53.