Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi

Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi

THOMAS VAUGHAN’IN “A GRAMMAR OF THE TURKISH LANGUAGE” KİTABI’NDAKİ ÖRNEK METİNLER

Yazarlar: İsmail Teoman GÜNEŞ

Cilt 1 , Sayı 2 , 2018 , Sayfalar 34 - 47

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Tarihi Gramer,Türkçe Gramer,18. Yüzyıl Gramerleri

Özet: Tarih boyunca insanlar, başka toplumların kültür ve medeniyetini merak etmişler, birbirleriyle iletişim halinde bulunmuşlardır. Farklı medeniyetleri tanıma arzusu her zaman insanın merakını cezbetmiştir fakat kimi zaman salt merak değil, başka bir toplumla ilişki kurma zorunluluğu da onları farklı kültürleri öğrenmeye mecbur bırakmıştır. Toplumlar arası ilişkiler değişkendir, kimi zaman askeri, kimi zaman ticari; dini, siyasi, bazen diplomatik ilişkiler yükselişe ve düşüşe geçebilir. Fakat bu temasları kurabilmenin ve sürdürebilmenintemel koşulu o toplumun dilini öğrenmektir. Bunun için tarih boyunca sözlükler ve dilbilgisi kitapları yazılmıştır. İngilizler’e Türkçe’yi öğretmek için yazılan ilk kitap Thomas Vaughan tarafından kaleme alınan “A GRAMMAR OF THE TURKISH LANGUAGE”dir. 1709 yılında, İzmir’de yazılmış, Londra’da basılmıştır. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={THOMAS VAUGHAN’IN “A GRAMMAR OF THE TURKISH LANGUAGE” KİTABI’NDAKİ ÖRNEK METİNLER}, volume={1}, number={2}, publisher={Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi}, author={İsmail Teoman GÜNEŞ}, year={2018}, pages={34–47} }
APA
KOPYALA
İsmail Teoman GÜNEŞ. (2018). THOMAS VAUGHAN’IN “A GRAMMAR OF THE TURKISH LANGUAGE” KİTABI’NDAKİ ÖRNEK METİNLER (Vol. 1, pp. 34–47). Vol. 1, pp. 34–47. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi.
MLA
KOPYALA
İsmail Teoman GÜNEŞ. THOMAS VAUGHAN’IN “A GRAMMAR OF THE TURKISH LANGUAGE” KİTABI’NDAKİ ÖRNEK METİNLER. no. 2, Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Dergisi, 2018, pp. 34–47.