Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Sığır Eti Üretiminde Su Ayak izi Durumu

Yazarlar: ["Yeliz DEMİR"]

Cilt - , Sayı Cilt: 7 Sayı: 1 , 2023 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Sığır eti,Su ayak izi,Su kullanımı

Özet: Su, canlı organizmaların yaşamını sürdürmesi için temel bir gereksinimdir. Bunun yanında günümüzde her türlü hizmet ve ürün üretimi yapabilmek için gerekli olan kimyasal bileşiktir. Suyun geniş kullanım alanı su ayak izi kavramını öne çıkarmaktadır. Su ayak izi, tüm tedarik zinciri boyunca bireyler tarafından bir ürün veya hizmet üretirken veya tüketirken doğrudan veya dolaylı olarak kullanılan tatlı su miktarıdır. İlgili literatür incelendiğinde su ayak izinin çok önemli bir kısmının hayvansal ürünlerin üretiminden dolayı olduğunu ve bunun da en önemli kısmının sığır eti üretiminden kaynaklandığı görülmektedir. Sığır eti üretimi kaynaklı ortaya çıkan su ayak izinin azaltılması için bireylerin beslenme şeklini değiştirmesi, tüketicilerin bilgilendirilmesi, tercih edilen et türünün değiştirilmesi, sığırların besleme ve yetiştirme koşullarının iyileştirilmesi, kesimhanelerin modernizasyonu ve yapay et üretiminin yaygınlaştırılması gibi öneriler yapılmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
APA
KOPYALA
MLA
KOPYALA