Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

TESCİLLİ GASTRONOMİK LEZZET: TOKAT KEBABI

Yazarlar: ["Esra ESİN YÜCEL", "Cemal KAYA", "Mustafa BAYRAM"]

Cilt - , Sayı Cilt: 7 Sayı: 1 , 2023 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Gastronomi,Coğrafi İşaret,Tokat Mutfağı,Tokat Kebabı,Turizm

Özet: Gastronomi açısından zengin, çok çeşitli ve lezzetli yemekleri ile Tokat mutfağı, burada yaşayanlara, ziyaretçilerine, misafirlerine ve turistlere unutulamayacak deneyimler sunmaktadır. Tokat mutfağının en çok bilinen lezzeti Tokat Kebabıdır. Tokat yöresinde yapılan “Tokat Kebabı”, adını yıllardır Tokat ilinde kendine has üretim yöntemiyle yapılmasından dolayı almaktadır. Tokat Kebabı, malzemelerini oluşturan gıda ürünlerinin kendine has üretim yöntemine göre bir araya getirilip, şekillendirilmesi ve kendine özgü Tokat kebabı ocağında pişirilmesiyle elde edilen kebap olarak tanımlanabilir. Bu çalışmada, coğrafi işaretler ve turizme sağladığı katkının önemine değinilip, Tokat’ın yöresel ürünlerinden coğrafi işaret tesciline sahip gastronomik bir ürün olan Tokat kebabının yapılış sürecinin bilimsel bir çerçevede değerlendirilmesi amaçlanmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
APA
KOPYALA
MLA
KOPYALA