Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Üniversite Öğrencilerinin COVID-19 Öncesi ve Sürecindeki Beslenme Alışkanlıklarının İncelenmesi

Yazarlar: ["Gözde TÜRKÖZ BAKIRCI", "Yılmaz AKGÜNDÜZ"]

Cilt - , Sayı Cilt: 7 Sayı: 1 , 2023 , Sayfalar -

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Beslenme alışkanlıkları,COVID-19,Üniversite öğrencileri

Özet: Bu araştırmada üniversite öğrencilerinin COVID-19 pandemi öncesindeki ile sürecince beslenme tercih ve alışkanlıklarının karşılaştırılması amaçlanmaktadır. Kamu ve özel üniversitelerde öğrenim gören tüm öğrenciler araştırmanın evrenini oluşturmaktadır. Eylül-Kasım 2020 tarihleri arasında çevrim içi olarak uygulanan anket formu ile 2207 geçerli anket elde edilmiştir. Bu araştırmada kolayda örnekleme yöntemi tercih edilmiş ve ulaşılabilen her üniversite öğrencisi araştırmaya dahil edilmiştir. Araştırma bulguları, öğrencilerin pandemi ile beslenme alışkanlıklarının değiştiğini göstermektedir. Öğrencilerin özellikle pandemi öncesine göre pandemi sürecinde öğün sayısının, atıştırmalık sıklığının ve su tüketiminin arttığı, çay ve kahve tüketimin 5 bardak/fincana çıktığı ve alkol tüketiminde azalma olduğu belirlenmiştir. Bu araştırmanın sonuçları ülkenin geleceği olarak kabul edilen üniversite öğrencilerinin COVID-19 pandemi sürecinde öncesine göre bazı sağlıksız beslenme alışkanlıkları kazanırlarken, bazı sağlıksız tüketimlerini azalttıklarını göstermektedir. Toplumun ve özellikle üniversite öğrencilerinin COVID-19 gibi sağlık krizlerine daha hazırlıklı olabilmeleri için kamu yöneticilerinin sağlıklı gıdaya erişimi kolaylaştırmaları, yapılan etkinliklerde (bahar şenlikleri ve festivaller gibi) sağlıklı beslenmenin öneminin vurgulanması, online platformlarda yayınlanacak kamu spotları üzerinden sağlıklı beslenmenin önemine işaret edilmesi yararlı olacaktır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
APA
KOPYALA
MLA
KOPYALA