Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Farkında Olarak Yemek

Yazarlar: Yaşar Birol SAYGI

Cilt 6 , Sayı 1 , 2022 , Sayfalar 91 - 106

Konular:Beslenme ve Diyetetik

Anahtar Kelimeler:Beslenme alışkanlıkları,Beslenmede farkındalık,Farkındalık,Psikolojik yaklaşımlar

Özet: Farkındalık, kişinin yargılamadan o anda deneyimine tam dikkat ve farkındalık getirme kapasitesidir. Farkında yemek, yemek seçimine ve yemek yeme deneyimine dikkat getirir. Farkında yemek yeme, yeme ile ilgili düşüncelerimizin, duygularımızın ve fiziksel hislerimizin farkına varmamıza yardımcı olur ve bizi açlık ve tokluk hakkındaki içsel bilgeliğimizle yeniden bağlar. Farkındalık, günlük dilimize yerleşmiş bir terimdir, ancak anlamı, onu güdümlü, çok görevli, sosyal yapımızda nasıl kullandığımızdan daha derindir. Bu terim, odak noktası ne olursa olsun bilinçli farkındalığı teşvik ettiği için popüler hale gelmiş olup birini kendine iyi bakmaya teşvik etmenin bir yöntemi haline gelmiştir. Farkındalık uygulaması binlerce insanın daha bilinçli yaşamasına ve kronik ağrı, hastalık, depresyon, uyku problemleri ve anksiyeteyi yönetmek için gerekli becerileri geliştirmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda, kişinin yeme konusundaki genel yaklaşımını değiştirmek için gerekli kriterleri karşılayan bir yeme yaklaşımının da odak noktası haline gelmiştir. Çalışmada farkında olarak farkında yemek yeme incelenerek sağlık ilişkisi kurulmuştur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2022, title={Farkında Olarak Yemek}, volume={6}, number={91–106}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Yaşar Birol SAYGI}, year={2022} }
APA
KOPYALA
Yaşar Birol SAYGI. (2022). Farkında Olarak Yemek (Vol. 6). Vol. 6. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Yaşar Birol SAYGI. Farkında Olarak Yemek. no. 91–106, Aydın Gastronomy, 2022.