Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Artvin Yöre Gastronomisinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler

Yazarlar: Yener OĞAN, Menekşe CÖMERT

Cilt 6 , Sayı 1 , 2022 , Sayfalar 29 - 38

Konular:Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm

Anahtar Kelimeler:Artvin,Gastronomy,Medicinal and Aromatic Plants

Özet: Geleneksel kültürün önemli bir parçasını oluşturan tıbbi ve aromatik bitkiler hem doğadan toplanarak hem de kültürü yapılarak elde edilebilmektedir. Tıbbi ve aromatik bitkiler ilaç, gıda, baharat, çay, meşrubat, boya, kozmetik, reçine gibi çok çeşitli amaçlarla kullanılmakta olup gıda, baharat, çay, meşrubat vb. özellikleriyle gastronomi biliminin konusunu oluşturmaktadır. Artvin, sahip olduğu bitki sayısı ve çeşitliliği yönünden Türkiye’nin en zengin illerinden birisi olma özelliği taşımaktadır. Dolayısıyla Artvin’de tıbbi ve aromatik bitkiler önemli bir gastronomi değeri taşımaktadır. Bu araştırmanın amacını Artvin yöresine özgü tıbbi ve aromatik özelliği taşıyan bitkilerin gastronomi bilimi açısından incelenmesi oluşturmaktadır. Araştırma verileri Artvin Çoruh Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nden elde edilmiştir. Araştırma kapsamında gıda, baharat, içecek, gıda takviyesi, gıda katkı maddesi gibi özellikleri bulunan tıbbi ve aromatik bitkiler ile ilgili temel bilgilere yer verilerek Artvin yöresine özgü tıbbi ve aromatik bitkiler gastronomi bilimi açısından incelenerek değerlendirilmektedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2022, title={Artvin Yöre Gastronomisinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler}, volume={6}, number={29–38}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Yener OĞAN,Menekşe CÖMERT}, year={2022} }
APA
KOPYALA
Yener OĞAN,Menekşe CÖMERT. (2022). Artvin Yöre Gastronomisinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (Vol. 6). Vol. 6. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Yener OĞAN,Menekşe CÖMERT. Artvin Yöre Gastronomisinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler. no. 29–38, Aydın Gastronomy, 2022.