Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Dünya Gıda Sistemi Üzerindeki Etkileri

Yazarlar: Yeliz DEMİR

Cilt 5 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 131 - 141

Konular:Beşeri Bilimler, Ortak Disiplinler

Anahtar Kelimeler:Koronavirüs,Gıda Sistemi,Gıda Politikaları

Özet: Çin’in Wuhan şehrinde Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan Covid-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına almıştır. Covid-19 salgının ekonomi, sosyal yaşam, üretim ve tüketim gibi farklı alanlarda etkisi bulunmaktadır. Bu çalışmanın amacı, ortaya çıkan pandemi durumunun dünya gıda sistemi üzerindeki etkilerini incelemektir. Bu amaçla ilgili literatür, güncel haberler, FAO (Food Agriculture Organization) ve Dünya Sağlık Örgütü’nden (World Health Organization) elde edilen bilgi ve verilerden yararlanılmıştır. Covid-19 salgınının, tüketicilerin gıda satın alma alışkanlığını ve gıda satın alma şeklini etkilediği, gıda israf oranını arttırdığı, güvenli gıdaya ulaşım sorununu ortaya çıkardığı ve gıda politikalarını etkilediği belirlenmiştir. Elde edilen bulgular ışığında araştırmacılara ve uygulamacılara birtakım öneriler sunulmuştur


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Dünya Gıda Sistemi Üzerindeki Etkileri}, volume={5}, number={131–141}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Yeliz DEMİR}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Yeliz DEMİR. (2021). Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Dünya Gıda Sistemi Üzerindeki Etkileri (Vol. 5). Vol. 5. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Yeliz DEMİR. Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Dünya Gıda Sistemi Üzerindeki Etkileri. no. 131–141, Aydın Gastronomy, 2021.