Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Characteristics of EU Registered Geographical Indications of Food and Agricultural Products and Investigation of Their Relationship with the Geographical Area

Yazarlar: Özden İLHAN

Cilt 5 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 117 - 129

Konular:Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Anahtar Kelimeler:Menşe adı,Avrupa Birliği,Coğrafi işaret,Mahreç işareti

Özet: Coğrafi işaret; kalitesi, tarihsel, coğrafi ve sosyal geçmişiyle ilişkilendirilen ünü ve diğer ayırt edici özellikleri bakımından menşeine bağlı olan ürünlerin, benzerlerinden farklılığını tanımlamak için kullanılan bir uygulama olarak değerlendirilebilir. Bu bağlamda, ürünlerin özelliklerinin iyi tanımlanmış olması ve coğrafi alan ile olan kurulan güçlü bağ, o ürünün katma değer yaratmasını ve farklılaşma yoluyla niş pazarlara erişimi teşvik eder. Avrupa Birliği, tarım ve gıda ürünlerinin kökenlerinin korunması konusunda uzun bir geçmişe, kapsamlı bir hukuki çerçeveye ve öncü role sahiptir. Bu çalışmada, AB’de tescilli coğrafi işaretlerin ayırt edici özellikleri ve coğrafi alan ile olan bağları incelenerek analiz edilmiştir. Ayrıca, farklı coğrafi işarete sahip ürün grupları için önemli ayırt edicilik kriterleri ve bunların coğrafi alan ile olan bağ ilişkileri birbirleriyle karşılaştırılmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Characteristics of EU Registered Geographical Indications of Food and Agricultural Products and Investigation of Their Relationship with the Geographical Area}, volume={5}, number={117–129}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Özden İLHAN}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Özden İLHAN. (2021). Characteristics of EU Registered Geographical Indications of Food and Agricultural Products and Investigation of Their Relationship with the Geographical Area (Vol. 5). Vol. 5. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Özden İLHAN. Characteristics of EU Registered Geographical Indications of Food and Agricultural Products and Investigation of Their Relationship with the Geographical Area. no. 117–129, Aydın Gastronomy, 2021.