Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Geleneksel Ekşi Mayanın Sağlık ve Ekmek Üzerindeki Etkileri

Yazarlar: Yeliz DEMİR

Cilt 5 , Sayı 1 , 2021 , Sayfalar 63 - 70

Konular:Kültürel Çalışmalar

Anahtar Kelimeler:Ekşi Maya,Ekşi Mayalı Ekmekler,Sağlık,Geleneksel ekşi maya

Özet: İnsanların ekmekle ve ekşi maya ile uzun bir geçmişi bulunmaktadır. Beslenmede önemli bir yeri olan buğdayın keşfedilmesiyle ekmek yapımına başlanmasına paralel olarak ekşi mayanın da keşfedildiği düşünülebilir. Günümüzde hızlı üretime uygunluğu nedeni ile fabrikasyon mayalarının kullanılması bireylerin büyük bir kesimi tarafından ekşi maya yapımının unutulmasına neden olmuştur. Ancak son yıllarda, bireyler ekşi mayalı ekmeklerin sağlık üzerindeki etkileri, lezzeti ve aroması nedeni ile yeniden ekşi mayaya önem vermeye başlamışlardır. Bu çalışmanın amacı, geleneksel ekşi maya yapımını bilimsel kaynaklara dayanarak ele almak ve ekşi mayanın sağlık ve ekmek üzerindeki etkilerini incelemektir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Geleneksel Ekşi Mayanın Sağlık ve Ekmek Üzerindeki Etkileri}, volume={5}, number={63–70}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Yeliz DEMİR}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Yeliz DEMİR. (2021). Geleneksel Ekşi Mayanın Sağlık ve Ekmek Üzerindeki Etkileri (Vol. 5). Vol. 5. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Yeliz DEMİR. Geleneksel Ekşi Mayanın Sağlık ve Ekmek Üzerindeki Etkileri. no. 63–70, Aydın Gastronomy, 2021.