Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Alglerin İnsan Gıdası Olarak Kullanımı

Yazarlar: Ayla Ünver ALÇAY, Kamil BOSTAN, Ekin DİNÇEL, Candan VARLIK

Cilt 1 , Sayı 1 , 2017 , Sayfalar 47 - 59

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Edible Algae,Food,Nutrition

Özet: Approximately 160 species of marine algae, also known as seaweeds, are consumed as food by humans in the Far East countries like China, Korea and Japan. Seaweeds is located in the list of alternative food against hunger foreseen in the future. Studies indicate that seaweeds have a high nutritional value. They contains high quality proteins, lipids and water-soluble fiber and are rich in minerals such as calcium, iron, magnesium, potassium, zinc and vitamin Kneeded for human nutrition.Seaweed is also contains useful amounts of vitamin E, riboflavin, thiamine and niacin. Algae can grow 2-3 times in a day under favorable conditions. Their production is easy and economical. There are no side effects. Because of these features, they have the potential to become an important resource for meeting future food needs. However, the model of consumption in Asia cannot been accepted by most people. Preparation of seaweed in accordance with the tastes of societies is an issue that should be studied by master of gastronomy


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Alglerin İnsan Gıdası Olarak Kullanımı}, volume={1}, number={1}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Ayla Ünver ALÇAY,Kamil BOSTAN,Ekin DİNÇEL,Candan VARLIK}, year={2017}, pages={47–59} }
APA
KOPYALA
Ayla Ünver ALÇAY,Kamil BOSTAN,Ekin DİNÇEL,Candan VARLIK. (2017). Alglerin İnsan Gıdası Olarak Kullanımı (Vol. 1, pp. 47–59). Vol. 1, pp. 47–59. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Ayla Ünver ALÇAY,Kamil BOSTAN,Ekin DİNÇEL,Candan VARLIK. Alglerin İnsan Gıdası Olarak Kullanımı. no. 1, Aydın Gastronomy, 2017, pp. 47–59.