Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Şarap Üretimi ve Kalite

Yazarlar: Zeliha KAYA

Cilt 1 , Sayı 2 , 2017 , Sayfalar 17 - 30

Konular:Sanat

Anahtar Kelimeler:Üzüm,Şarap,Üretim,Kalite

Özet: Şarap, çok eski tarihlerden beri tüketile gelmekte olan özellikle Yunan ve Roma dönemlerine damgasını vurmuş geleneksel bir içkidir. Özellikle Batı toplumlarında gastronomi ile özdeşleşmiş olan şarap her türlü meyveden üretilmesine rağmen, şarap denilince akla üzüm gelmektedir. Her üzüm şaraplık değildir ve şaraplar elde edildikleri üzüm çeşidine göre isim almaktadır. Günümüzde yerli ve yabancı çeşitli markalara ait çok sayıda şarap çeşidi vardır. Bunların bazıları nispeten daha ucuz bazıları da pahalıdır. Fiyat farkı maliyet kadar şarabın kalitesi ile de ilgilidir. Çok sayıda faktör şarapta kaliteyi etkilemektedir. Şaraptaki kalite kriterlerinin bilinmesi ve kalitenin korunması gastronomi alanında önemli bir husustur. Bu çalışma ileeski içeceklerden biri olan şarabın genel karakteristikleri, üretimi, kalitesi ve üzümün hasadından şişelenip ve tüketiciye sunumuna kadar olan süreçlerde kalitesini etkileyen faktörler incelenmiştir


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={Şarap Üretimi ve Kalite}, volume={1}, number={2}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Zeliha KAYA}, year={2017}, pages={17–30} }
APA
KOPYALA
Zeliha KAYA. (2017). Şarap Üretimi ve Kalite (Vol. 1, pp. 17–30). Vol. 1, pp. 17–30. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Zeliha KAYA. Şarap Üretimi ve Kalite. no. 2, Aydın Gastronomy, 2017, pp. 17–30.