Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Bir Biyo-Tatlandırıcı Olarak Steavia

Yazarlar: Ekin DİNÇEL, Ayla ÜNVER ALÇAY, Meryem BADAYMAN

Cilt 2 , Sayı 2 , 2018 , Sayfalar 1 - 8

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Stevia,Gıda,Tatlandırıcı

Özet: Günümüzde sağlığımıza zararlı etkileri olan yapay tatlandırıcılar yerine doğal tatlandırıcılar tercih edilmektedir. Sakarin, aspartam, asesulfam-K gibi bu yapay tatlandırıcılara doğal bir alternatif olan Stevia; son zamanlardaçok üzerine çalışma yapıldığı doğal tatlandırıcılardandır. Stevia bal yaprağı, şeker yaprağı ve tatlı yaprak olarak da bilinmektedir. Stevia’nın diğer tatlandırıcılarla karşılaştırıldığında fenilketonuri ve diabet hastaları üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinmektedir. Sıcak ve soğuk içecek üretiminde, reçel, komposto vb. gibi kaynatılarak pişirilen yiyecekler ile pasta, kek, kurabiye gibi fırın ürünleri yapımında ve şekerleme sanayinde kullanılmaktadır. Bu çalışmada stevia’nın genel özellikleri, kimyasal bileşenleri, üretim yöntemleri, gıda uygulamaları ve sağlığa yararıyla ilgili bilgilere yer verilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={Bir Biyo-Tatlandırıcı Olarak Steavia}, volume={2}, number={2}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Ekin DİNÇEL,Ayla ÜNVER ALÇAY,Meryem BADAYMAN}, year={2018}, pages={1–8} }
APA
KOPYALA
Ekin DİNÇEL,Ayla ÜNVER ALÇAY,Meryem BADAYMAN. (2018). Bir Biyo-Tatlandırıcı Olarak Steavia (Vol. 2, pp. 1–8). Vol. 2, pp. 1–8. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Ekin DİNÇEL,Ayla ÜNVER ALÇAY,Meryem BADAYMAN. Bir Biyo-Tatlandırıcı Olarak Steavia. no. 2, Aydın Gastronomy, 2018, pp. 1–8.