Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

BİR GIDA OLARAK MİDYE

Yazarlar: Mehmet Nezir GÜNGÖRÜR, Sühendan MOL

Cilt 3 , Sayı 2 , 2019 , Sayfalar 119 - 127

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Mussel,Gastronomy,Stuffed mussel,Fried mussel

Özet: Mussels contain high amount of protein, low amount of fat and are rich in Omega- 3 fatty acids, vitamins and minerals. However, mussels may accumulate microorganisms and heavy metals in their edible tissues, since they filter off their food from the water.  Therefore, the quality of water where they grow matters and they should be obtained from an approved vendor or a mussel aquaculture establishment. Mussels, having limited shelf life, should be prepared and served as soon as possible or otherwise should be stored properly.  Mussels, which are included in many recipes throughout the world, are commonly consumed in Turkey in the form of fried mussel and stuffed mussels. Although it has a high flavor and nutritional value, it is known that some of the mussels and mussel dishes sold in the market have potential health hazards. Therefore, handling and selling conditions of stuffed mussels should be improved. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={BİR GIDA OLARAK MİDYE}, volume={3}, number={2}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Mehmet Nezir GÜNGÖRÜR,Sühendan MOL}, year={2019}, pages={119–127} }
APA
KOPYALA
Mehmet Nezir GÜNGÖRÜR,Sühendan MOL. (2019). BİR GIDA OLARAK MİDYE (Vol. 3, pp. 119–127). Vol. 3, pp. 119–127. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Mehmet Nezir GÜNGÖRÜR,Sühendan MOL. BİR GIDA OLARAK MİDYE. no. 2, Aydın Gastronomy, 2019, pp. 119–27.