Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Denizden Gelen Lezzet: Kalamar

Yazarlar: Şehnaz Yasemin TOSUN, Büşra TÜRK, Candan VARLIK

Cilt 4 , Sayı 1 , 2020 , Sayfalar 23 - 34

Konular:Gıda Bilimi ve Teknolojisi

Anahtar Kelimeler:Kalamar,Su ürünleri,Beslenme,Gastronomi

Özet: Çeşitli su ürünleri toplumlar tarafından asırlardır farklı şekillerde hazırlanarak tüketilmektedir. Ülkemiz, su ürünleri yönünden belirli bir zenginliğe sahiptir. Bu zenginliklerden biri olan kalamar, biyolojik değeri yüksek iyi bir protein kaynağıdır. Dünyada ekonomik açıdan oldukça değerli olan kalamar, insan sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Kalamar, yüksek miktarda protein düşük miktarda yağ içermektedir. Buna rağmen doymamış yağ asitleri yönünden oldukça zengindir. Yüksek oranda vitamin ve mineral madde içeriği ile de oldukça sağlıklı ve diyetetik bir gıdadır. Ülkelere göre farklı pişirme ve sunum şekilleri vardır. Bu çeşitlilik toplumların beslenme ve tüketim alışkanlıklarına göre değişimler göstermektedir. Bu makalede, kalamarın genel özellikleri ve mutfaklarda kullanımı üzerine bilgiler özetlenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Denizden Gelen Lezzet: Kalamar}, volume={4}, number={1}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Şehnaz Yasemin TOSUN,Büşra TÜRK,Candan VARLIK}, year={2020}, pages={23–34} }
APA
KOPYALA
Şehnaz Yasemin TOSUN,Büşra TÜRK,Candan VARLIK. (2020). Denizden Gelen Lezzet: Kalamar (Vol. 4, pp. 23–34). Vol. 4, pp. 23–34. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Şehnaz Yasemin TOSUN,Büşra TÜRK,Candan VARLIK. Denizden Gelen Lezzet: Kalamar. no. 1, Aydın Gastronomy, 2020, pp. 23–34.