Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Simbiyotizm Kavramı Ve Gastronomi Turizmi İle İlişkisi

Yazarlar: Gül YILMAZ, Sinem AKMAN

Cilt 4 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 125 - 134

Konular:Beşeri Bilimler, Ortak Disiplinler

Anahtar Kelimeler:Simbiyotizm,Turizm,Gastronomi,Gastronomi turizmi

Özet: Canlılarda yaşama güdüsü doğal olarak bulunmaktadır. Canlıların değişen çevre koşullarında varlıklarını sürdürebilmeleri, birbirlerine destekleri ile mümkündür. İki veya daha fazla canlının bir hedefe doğru birlikte çaba göstermeleri simbiyotik ilişki olarak adlandırılmaktadır. Simbiyoz kavramı çerçevesinde gastronomi ve turizm birbirlerini destekleyerek karşılıklı fayda sağlarlar. Turizm ülkelerin ekonomi ve tanıtımlarında önemli rol oynamaktadır. Kültürlerinin bir parçası olan yeme içme faaliyetleri gastronominin alanına girmektedir. Böylece gastronomi de turizme destek olmaktadır. Ortak amaç fayda sağlamak olduğundan gerek gastronominin turizme gerekse turizmin gastronomiye desteğinin olması olağandır. Günümüzde ülkeler ekonomilerini, güçlendirmek için turizm sektöründen destek almaktadırlar. Oluşturdukları turizm destinasyonları ile seyahate katılacak kişilerin ilgilerini yeni ürün ve faaliyetler ile çekmek arzusundadırlar. Yiyecek ve içecekler turist deneyiminin merkezinde olduğu için, özellikle gastronomi bu konuda önemli bir role sahiptir. Aynı zamanda post modern toplumlarda önemli bir gastronomik kimlik oluşumu kaynağı halindedir. Bu çalışmada; turizm ve gastronomi alanlarının birbiri ile olan simbiyotik ilişkisinin incelenmesi amaçlanmaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Simbiyotizm Kavramı Ve Gastronomi Turizmi İle İlişkisi}, volume={4}, number={125–134}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Gül YILMAZ,Sinem AKMAN}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Gül YILMAZ,Sinem AKMAN. (2020). Simbiyotizm Kavramı Ve Gastronomi Turizmi İle İlişkisi (Vol. 4). Vol. 4. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Gül YILMAZ,Sinem AKMAN. Simbiyotizm Kavramı Ve Gastronomi Turizmi İle İlişkisi. no. 125–134, Aydın Gastronomy, 2020.