Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Gastronomi Turizmi Kapsamında Coğrafi İşaretli Ürün: Elazığ Orciği

Yazarlar: Aykut ŞİMŞEK, Enes GÜLEÇ

Cilt 4 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 73 - 81

Konular:Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm

Anahtar Kelimeler:Elazığ Orciği,Coğrafi işaret,Menşe

Özet: Bu araştırma, coğrafi işaret tesciline sahip gastronomik bir ürün olarak Elazığ Orciğinin yapılış sürecini araştırmak ve bilimsel bir çerçevede değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Kapsamlı bir yazın taraması yapılmış ve ikincil verilerden yararlanılmıştır. Nitel araştırma yöntemlerine uygun araştırma soruları belirlenmiş ve Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı köylerde orcik yapan kişiler ile görüşmeler yapılmıştır. Gerçekleştirilen görüşmeler ve yerinde yapılan gözlemlerle Elazığ Orciğinin üretim sürecinde uygulanan teknik ve yöntemler belirlenmiştir. Elazığ Orciğinin üretiminde geleneksel yöntemlerin yanı sıra endüstriyel çözümlerden de yararlanıldığı gözlenmiştir. Görüşmenin yapıldığı köylü üreticiler, orcik yapımını anne ve babalarından öğrendiklerini bildirmişlerdir. Elde edilen veriler, Elazığ Orciğinin gastronomik anlamda önemli bir değere sahip olduğuna işaret etmektedir. Dolayısıyla Elazığ Orciği kültürünün nesilden nesile aktarılarak yaşatılması gerekmektedir. Bu ürünle ilgili tanıtıcı faaliyetlerin artırılması hem bölge turizmine hem de Elazığ Orciği üretiminin artarak sürdürülmesine katkı sağlayacaktır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Gastronomi Turizmi Kapsamında Coğrafi İşaretli Ürün: Elazığ Orciği}, volume={4}, number={73–81}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Aykut ŞİMŞEK,Enes GÜLEÇ}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Aykut ŞİMŞEK,Enes GÜLEÇ. (2020). Gastronomi Turizmi Kapsamında Coğrafi İşaretli Ürün: Elazığ Orciği (Vol. 4). Vol. 4. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Aykut ŞİMŞEK,Enes GÜLEÇ. Gastronomi Turizmi Kapsamında Coğrafi İşaretli Ürün: Elazığ Orciği. no. 73–81, Aydın Gastronomy, 2020.