Aydın Gastronomy

Aydın Gastronomy

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Temalı Restoranlara İlişkin Tutum ve Davranışları

Yazarlar: Nurten ÇEKAL, Bahar MEMİŞ

Cilt 4 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 63 - 72

Konular:Kültürel Çalışmalar

Anahtar Kelimeler:Yiyecek ve içecek işletmeleri,Temalı restoran,Tutum ve davranışlar,Gastronomi

Özet: Temalı restoranlar, dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunmakta olup tema olarak uzay, tuvalet, hastane, hapishane ve film karakterleri gibi unsurları kullanmaktadırlar. Türkiye’de de temalı restoran bulunmasına rağmen sayıları oldukça azdır. Bu araştırmada Pamukkale Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin temalı restoranlara ilişkin tutum ve davranışlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümündeki öğrencilerden gönüllülük esası dikkate alınarak 73’ü kız ve 61’i erkek olmak üzere toplam 134 öğrenci araştırma kapsamına alınmıştır. Araştırma sonucunda öğrencilerin temalı restoranlar konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadıkları ortaya konmuştur. Bulundukları il olan Denizli’de temalı restoran bulunup bulunmadığı konusunda öğrencilerin %66,4’sı bilgi sahibi değildir. Araştırmada öğrencilerin temalı restoranlara ilişkin tutum ve davranışlarının değerlendirilmesi sonucunda “psikolojimi olumsuz yönde etkileyecek temalı restoranları tercih ederim” ifadesine öğrencilerin yanıtları katılmıyorum ve kesinlikle katılmıyorum yönünde olmakla birlikte ortalamalarının cinsiyete göre farklılık gösterdiği ve bu farklılığın da istatistiksel olarak anlamlı olduğu ortaya konmuştur (p<0,01).


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Temalı Restoranlara İlişkin Tutum ve Davranışları}, volume={4}, number={63–72}, publisher={Aydın Gastronomy}, author={Nurten ÇEKAL,Bahar MEMİŞ}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Nurten ÇEKAL,Bahar MEMİŞ. (2020). Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Temalı Restoranlara İlişkin Tutum ve Davranışları (Vol. 4). Vol. 4. Aydın Gastronomy.
MLA
KOPYALA
Nurten ÇEKAL,Bahar MEMİŞ. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerinin Temalı Restoranlara İlişkin Tutum ve Davranışları. no. 63–72, Aydın Gastronomy, 2020.