Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Çayın Sağlık Etkilerinin Belirlenmesi

Yazarlar: Gülşen DELİKANLI AKBAY

Cilt 4 , Sayı 1 , 2021 , Sayfalar 91 - 97

Konular:Beslenme ve Diyetetik

Anahtar Kelimeler:Nutrition,Tea,Cathesin,Health

Özet: Tea is the most preferred beverage worldwide after water. Tea cultivation is carried out and consumed in many countries of the world. Different types of teas are produced from the plant according to the fermentation rate of the tea plant. Tea plant has many positive properties for health due to the phenolic substances it contains,. Tea has preventive and therapeutic properties in different issues such as cardiovascular diseases, cancer, neurological diseases, aging and cognitive development. Large-scale human studies are needed to benefit from the positive effects of the plant on health.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Çayın Sağlık Etkilerinin Belirlenmesi}, volume={4}, number={91–97}, publisher={Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi}, author={Gülşen DELİKANLI AKBAY}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Gülşen DELİKANLI AKBAY. (2021). Çayın Sağlık Etkilerinin Belirlenmesi (Vol. 4). Vol. 4. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Gülşen DELİKANLI AKBAY. Çayın Sağlık Etkilerinin Belirlenmesi. no. 91–97, Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2021.