Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Trabzon Yöresel Yemeklerinin Yerel Restoran Menülerinde Yer Alma Düzeyleri

Yazarlar: Özlem YILMAZ

Cilt 3 , Sayı 2 , 2020 , Sayfalar 122 - 130

Konular:Beslenme ve Diyetetik

Anahtar Kelimeler:Yöresel yemekler,Yerel restoran,Trabzon

Özet: Bu çalışma, Trabzon yöresel yemeklerine Trabzon’da yer alan yerel restoranlarda ne oranda yer verildiğini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma kapsamında, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yer alan 41 yerel restoran araştırılmıştır. Bu restoranlarda yapılan çalışmada nitel veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme formundan yararlanılmıştır. Araştırmada ayrıca, mısır ekmeğinin yerel restoranlarda sunulma düzeyi irdelenmiştir. Çalışmadan elde edilen veriler neticesinde, yöresel yemeklerden Akçaabat köftenin yerel restoranlar menülerinde %80,5 oranında, Hamsiköy sütlacının ise %65,9 oranında yer aldığı tespit edilmiştir. Bu yöresel yemekleri sırasıyla %58,5 ve %51,2 oranlarıyla kuymak ve hamsi tava takip etmiştir. Mısır ekmeğinin yerel restoranlarda sunum düzeyi ise %73,1 olarak belirlenmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={Trabzon Yöresel Yemeklerinin Yerel Restoran Menülerinde Yer Alma Düzeyleri}, volume={3}, number={122–130}, publisher={Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi}, author={Özlem YILMAZ}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Özlem YILMAZ. (2020). Trabzon Yöresel Yemeklerinin Yerel Restoran Menülerinde Yer Alma Düzeyleri (Vol. 3). Vol. 3. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Özlem YILMAZ. Trabzon Yöresel Yemeklerinin Yerel Restoran Menülerinde Yer Alma Düzeyleri. no. 122–130, Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2020.