Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Yöresel Yemeklerin Yerel Restoranlarda Sunulma Düzeyi: Bayburt Örneği

Yazarlar: Özlem YILMAZ

Cilt 2 , Sayı 2 , 2019 , Sayfalar 225 - 230

Konular:Fen

Anahtar Kelimeler:Yöresel yemekler,Yerel restoran,Mutfak kültürü,Bayburt

Özet: Türk mutfağı, Türkiye’nin kültürel ve turistik değerlerinden biri olup köklü bir geçmişe sahiptir. Dünyanınzengin mutfakları arasında gösterilen Türk mutfağının zenginliğinin ve çeşitliliğinin korunmasında yöresel yemeklerin tanıtımının ve sürdürülebilirliğinin yeri oldukça önemlidir. Bu çalışma kapsamında, Bayburt ilinde yöresel yemeklerin yerel restoranlarda sunulma düzeyleri incelenmiştir. Çalışmadan elde edilen veriler ışığında, Bayburt tavanın yöresel yemekler arasında restoranlardaçok sunulan yemek olduğu, bunun dışında yer alan yemeklerin yerel restoranlarda sunulma düzeylerinin çok düşük olduğu ve yöresel mutfak kültürünün restoranlarda yeterince yaşatılamadığı sonuçlarına varılmıştır. 


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2019, title={Yöresel Yemeklerin Yerel Restoranlarda Sunulma Düzeyi: Bayburt Örneği}, volume={2}, number={2}, publisher={Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi}, author={Özlem YILMAZ}, year={2019}, pages={225–230} }
APA
KOPYALA
Özlem YILMAZ. (2019). Yöresel Yemeklerin Yerel Restoranlarda Sunulma Düzeyi: Bayburt Örneği (Vol. 2, pp. 225–230). Vol. 2, pp. 225–230. Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Özlem YILMAZ. Yöresel Yemeklerin Yerel Restoranlarda Sunulma Düzeyi: Bayburt Örneği. no. 2, Bayburt Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2019, pp. 225–30.