Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences

Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences

The Effect of Starter Culture Use in Pastırma Production on the Properties of End Product

Yazarlar: Muhammet İrfan AKSU, Mükerrem KAYA

Cilt 25 , Sayı 6 , 2001 , Sayfalar 847 - 854

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Pastırma,Staphylococcus xylosus. Lactobacillus sakei,Lactobocillus pentosus,Nitrite,Nitrate

Özet: The effects of three different starter preparations (Staphylococcus carnosus, Staphylococcus carnosus + Lactobocillus pentosus and Staphylococcus xylosus + Lactobacillus sakei) on the end product of pastırma were investigated. In the production of pastırma samples, dry curing was performed using NaCl, KNO3, glucose and saccarose, and starter culture was added together with curing compounds to the meat. The starter culture used affected the counts of total aeophilic mesophilic Micrococcus/Staphylococcus and lactic acid bacteria. The Enterobacteriaceae counts were generally found to be below the detectable level (


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2001, title={The Effect of Starter Culture Use in Pastırma Production on the Properties of End Product}, volume={25}, number={6}, publisher={Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences}, author={Muhammet İrfan AKSU,Mükerrem KAYA}, year={2001}, pages={847–854} }
APA
KOPYALA
Muhammet İrfan AKSU,Mükerrem KAYA. (2001). The Effect of Starter Culture Use in Pastırma Production on the Properties of End Product (Vol. 25, pp. 847–854). Vol. 25, pp. 847–854. Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences.
MLA
KOPYALA
Muhammet İrfan AKSU,Mükerrem KAYA. The Effect of Starter Culture Use in Pastırma Production on the Properties of End Product. no. 6, Turkish Journal of Veterinary and Animal Sciences, 2001, pp. 847–54.