Bayterek Uluslararası Akademik Araştırmalar Dergisi

Bayterek Uluslararası Akademik Araştırmalar Dergisi

OSMANLI HAKİMİYETİ DÖNEMİNDE TÜRK-MACAR KÜLTÜREL İLİŞKİLERİ

Yazarlar: Emre GÜLER

Cilt 1 , Sayı 1 , 2018 , Sayfalar 1 - 13

Konular:Sosyal

Anahtar Kelimeler:Türk,Macar,Mohaç Savaşı,Kültür,Osmanlı Devleti

Özet: Osmanlı devleti hâkimiyet yönünü batıya çevirmesiyle, ilişkileri uzun ve geleneksel bir dostluğa sahip olan Türkler ve Macarlar karşı karşıya gelmişlerdir. Kanuni Sultan Süleyman’ın 1526 yılındaki Mohaç Zaferi ile Macaristan Osmanlı hâkimiyeti altına girmiş, yaklaşık iki yüz yıl süren bu süreç, iki ülke arasındaki ilişkilerinyoğun olduğu dönem olmuştur. 1526 tarihinde  Osmanlı Devleti ile Macar Krallığı arasında meydana gelen Mohaç Savaşı sonucunda Ortaçağ Macar Krallığı tarihten silinmiştir. Bundan sonraki dönemde Macar topraklarında; Osmanlı Macaristan’ı, Habsburg Macaristan’ı ve Osmanlı Devleti’ne tabi vasal bir Voyvodalık olan Erdel olmak üzere üç bölüme ayrılmıştır. 1526 ile 1686 yılları arasındaki Osmanlı hâkimiyeti döneminde Macarların Türkler’den birçok konuda etkilenmesine yol açmıştır. Bu makalede yaklaşık iki yüz yıl süren Osmanlı hâkimiyeti sürecinde iki devlet arasında gelişen kültürel ilişkilere ağırlıkla yer verilmektedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={OSMANLI HAKİMİYETİ DÖNEMİNDE TÜRK-MACAR KÜLTÜREL İLİŞKİLERİ}, volume={1}, number={1–13}, publisher={Bayterek Uluslararası Akademik Araştırmalar Dergisi}, author={Emre GÜLER}, year={2018} }
APA
KOPYALA
Emre GÜLER. (2018). OSMANLI HAKİMİYETİ DÖNEMİNDE TÜRK-MACAR KÜLTÜREL İLİŞKİLERİ (Vol. 1). Vol. 1. Bayterek Uluslararası Akademik Araştırmalar Dergisi.
MLA
KOPYALA
Emre GÜLER. OSMANLI HAKİMİYETİ DÖNEMİNDE TÜRK-MACAR KÜLTÜREL İLİŞKİLERİ. no. 1–13, Bayterek Uluslararası Akademik Araştırmalar Dergisi, 2018.