Uluslararası Doğu Anadolu Fen Mühendislik ve Tasarım Dergisi

Uluslararası Doğu Anadolu Fen Mühendislik ve Tasarım Dergisi

Türkiye’de ve Dünya’da Görülen Önemli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Özellikleri ve Hastalıkları Üzerine Araştırmalar

Yazarlar: Meltem AVAN

Cilt 3 , Sayı 1 , 2021 , Sayfalar 129 - 156

Konular:Mühendislik, Mühendislik, Ziraat

DOI:10.47898/ijeased.864877

Anahtar Kelimeler:Tıbbi bitkiler,Aromatik bitkiler,Özellikler,Hastalıklar

Özet: İnsanlar geçmişten günümüze kadar bitkileri, hastalıkların tedavide, beslenme, savunma, barınma ve ısınma gibi birçok alanda kullanmaktadırlar. Gıda, eczacılık, tıp, ziraat, parfümeri ve kozmetik sektörünün ham maddesi olan ve tedavi amaçlı kullanılan bu bitkilere ilgi, sentetik ve kimyasal ilaçların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri gözlemlendikten sonra daha da artmıştır. Türkiye’nin zengin bir floraya sahip olması sebebiyle tıbbi ve aromatik bitki yönünden oldukça geniş alanlara sahiptir. Bu kadar büyük zenginliklere sahip bir ülkede, bu bitki materyallerini sağlıklı ve kaliteli olarak yetiştirmek ve bu ürünleri korumak oldukça önemlidir. Bu nedenle tespit edilen bu bitkilerde meydana gelen hastalıkları tanımak, hastalıkla mücadele yöntemlerini tespit edebilmek ve entegre bir kontrol stratejisi planlaması açısından oldukça önemlidir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Türkiye’de ve Dünya’da Görülen Önemli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Özellikleri ve Hastalıkları Üzerine Araştırmalar}, volume={3}, number={129–156}, publisher={Uluslararası Doğu Anadolu Fen Mühendislik ve Tasarım Dergisi}, author={Meltem AVAN}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Meltem AVAN. (2021). Türkiye’de ve Dünya’da Görülen Önemli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Özellikleri ve Hastalıkları Üzerine Araştırmalar (Vol. 3). Vol. 3. Uluslararası Doğu Anadolu Fen Mühendislik ve Tasarım Dergisi.
MLA
KOPYALA
Meltem AVAN. Türkiye’de ve Dünya’da Görülen Önemli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Özellikleri ve Hastalıkları Üzerine Araştırmalar. no. 129–156, Uluslararası Doğu Anadolu Fen Mühendislik ve Tasarım Dergisi, 2021.