Ziraat Mühendisliği
Karada Kurulu Alabalık İşletmeleri Çıkış Suyu Yönetimi: Çöktürme Havuzları
Yazarlar: Hatice BİLGİN YILDIRIM
Cilt - , Sayı 352 , 2009 , Sayfalar 42 - 47
Konular:-
Anahtar Kelimeler:-
Özet: Ülkemizde karada kurulu alabalık işletmelerinin üretim kapasiteleri Çizelge 1 her geçen gün artmaktadır. Artan işletmelerin sayısı ise mevcut su kaynakları üzerinde bir baskıya neden olmaktadır. Yetiştiricilikten çıkan sularda fosfat ve nitrat gibi besin elementleri bulunduğundan ötrofikasyona sebep olmakta ve suyun oksijen dengesini olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle karada-kurulu balık işletmelerinin çıkış sularının karakterize edilmesi ve atık yönetimi oldukça önemlidir.
ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
KAYNAK GÖSTER
BibTex
@article{2009, title={Karada Kurulu Alabalık İşletmeleri Çıkış Suyu Yönetimi: Çöktürme Havuzları}, number={42–47}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Hatice BİLGİN YILDIRIM}, year={2009} }
APA
Hatice BİLGİN YILDIRIM. (2009). Karada Kurulu Alabalık İşletmeleri Çıkış Suyu Yönetimi: Çöktürme Havuzları. Ziraat Mühendisliği.
MLA
Hatice BİLGİN YILDIRIM. Karada Kurulu Alabalık İşletmeleri Çıkış Suyu Yönetimi: Çöktürme Havuzları. no. 42–47, Ziraat Mühendisliği, 2009.