Ziraat Mühendisliği

Ziraat Mühendisliği

Sibirya Mersin Balığının Acipencer baeri Biyolojisi ve Kültürü

Yazarlar: Mehmet ATEŞ

Cilt - , Sayı 352 , 2009 , Sayfalar 12 - 17

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu makalede, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son 25 yıldan bu yana hızla gelişmekte olan Akuakültürün genel durumunun koruma altında ve ekonomik değeri yüksek olan Mersin balıklarının genel morfolojik özellikleri belirtilerek ve özellikle Sibirya Mersin balığının dağılımı, ekolojisi, cinsi olgunluk ve yumurtlama, anaç balıkları ve gonad gelişimleri ile inkübasyon ve larval dönemin gelişimi genel hatlarıyla açıklanmıştır. Mersin balığının eti ve özellikle havyarı diğer hayvansal gıdalarla ölçülemeyecek kadar ekonomik değere sahiptir. Ülkemiz su ürünleri yetiştiriciliği konusunda son yıllarda bölgesinde lider konumundadır. Kültürü ülkemizde yapılabilecek olan yeni türlerin kültüre alınmasıyla ve hayvansal üretim ihracatındaçok paya sahip olan balıkçılık sektöründe, çevreye dost balık çiftliklerin artmasıyla üretimde hızlı büyüme ve gelişme sağlandığında bölge liderliğimiz artarak devam edecektir


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2009, title={Sibirya Mersin Balığının Acipencer baeri Biyolojisi ve Kültürü}, number={12–17}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Mehmet ATEŞ}, year={2009} }
APA
KOPYALA
Mehmet ATEŞ. (2009). Sibirya Mersin Balığının Acipencer baeri Biyolojisi ve Kültürü. Ziraat Mühendisliği.
MLA
KOPYALA
Mehmet ATEŞ. Sibirya Mersin Balığının Acipencer Baeri Biyolojisi ve Kültürü. no. 12–17, Ziraat Mühendisliği, 2009.