Ziraat Mühendisliği

Ziraat Mühendisliği

Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kullanılan Yemlerin Sindirilebilirliği Üzerine Yapılan Çalışmalar

Yazarlar: Gül ÇELİK ÇAKIROĞULLARI, Selçuk SEÇER

Cilt - , Sayı 354 , 2010 , Sayfalar 42 - 47

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Balık besleme,Sindirilebilirlik,Krom oksit,Su ürünleri yetiştiriciliği,Yem

Özet: Sindirilebilirlik; sindirim işlemlerinin bir ölçümüdür.Hayvana verilen yemin ve besin maddesi bileşenlerinin ne kadarının sindirildiğini ve absorbe edildiğini tespit etmek için kullanılan bir yöntemdir. Total ve/veya kuru madde sindirilebilirliği komple rasyon ve/veya bileşenin sindirilebilirlik derecesini belirler. Besin maddesi sindirilebilirliği ise rasyona veya bileşene ait protein, lipid, aminoasit veya karbonhidrat gibi spesifik besin maddelerinin sindirilebilirliğini belirler.Su ürünleri yetiştiriciliği açısından değerlendirilecek olursa; sindirilebilirliğe ilişkin bilgiler doğrultusunda sindirilebilirliğin fizyolojiye dayalı ve fizyoloji tarafından belirleniyor olmasına karşın; sindirilebilirliğin değerlendirildiği metodlar kültürü yapılan türler açısından yaş, ağırlık, cinsiyet, stoklama yoğunluğu, yemleme zamanı ve frekansı, yem kalitesi ve miktarı gibi bilgiler sindirim fizyolojisine ilişkin bilgilerden daha önemlidir


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2010, title={Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kullanılan Yemlerin Sindirilebilirliği Üzerine Yapılan Çalışmalar}, number={42–47}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Gül ÇELİK ÇAKIROĞULLARI,Selçuk SEÇER}, year={2010} }
APA
KOPYALA
Gül ÇELİK ÇAKIROĞULLARI,Selçuk SEÇER. (2010). Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kullanılan Yemlerin Sindirilebilirliği Üzerine Yapılan Çalışmalar. Ziraat Mühendisliği.
MLA
KOPYALA
Gül ÇELİK ÇAKIROĞULLARI,Selçuk SEÇER. Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Kullanılan Yemlerin Sindirilebilirliği Üzerine Yapılan Çalışmalar. no. 42–47, Ziraat Mühendisliği, 2010.