Ziraat Mühendisliği

Ziraat Mühendisliği

Sıvı Tütsülenerek Marine Edilmiş Hamsi Engraulis Encra- sicolus L., 1758 ‘Nin Organoleptik Karakteristiği Ve Pah İçeriğinin Belirlenmesi

Yazarlar: Zayde ALÇİÇEK, Hasan Hüseyin ATAR

Cilt - , Sayı 355 , 2010 , Sayfalar 18 - 21

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Bu çalışmada iki farklı işleme tekniğinin birleştirilmesi ile yeni bir ürün üretilmeye çalışılmıştır. Sıvı tütsülenerek marine edilmiş hamsilerin protein içeriği 22,74±0,01, yağ içeriği 11,7±0, pH 3,95±0,01oranı olarak tespit edilmiştir. Duyusal analiz sonuçlarında ise panelistlerin sıvı tütsülenerek marine edilmiş hamsileriyüksek puanlar ile değerlendirdikleri tespit edilmiştir. PAH içeriği ise tespit edilememiştir. Çalışmanın sonucunda sıvı tütsülenerek marine edilmiş hamsinin PAH içermemesi ve duyusal olarak kabul edilebilirliğinin yüksek olması ile tüketime uygun bir kombine işleme yöntemi olarak kullanılabilir olduğu ortaya konmuştur.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2010, title={Sıvı Tütsülenerek Marine Edilmiş Hamsi Engraulis Encra- sicolus L., 1758 ‘Nin Organoleptik Karakteristiği Ve Pah İçeriğinin Belirlenmesi}, number={18–21}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Zayde ALÇİÇEK,Hasan Hüseyin ATAR}, year={2010} }
APA
KOPYALA
Zayde ALÇİÇEK,Hasan Hüseyin ATAR. (2010). Sıvı Tütsülenerek Marine Edilmiş Hamsi Engraulis Encra- sicolus L., 1758 ‘Nin Organoleptik Karakteristiği Ve Pah İçeriğinin Belirlenmesi. Ziraat Mühendisliği.
MLA
KOPYALA
Zayde ALÇİÇEK,Hasan Hüseyin ATAR. Sıvı Tütsülenerek Marine Edilmiş Hamsi Engraulis Encra- Sicolus L., 1758 ‘Nin Organoleptik Karakteristiği Ve Pah İçeriğinin Belirlenmesi. no. 18–21, Ziraat Mühendisliği, 2010.