Ziraat Mühendisliği

Ziraat Mühendisliği

Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi

Yazarlar: Elif Merve KAHRAMAN

Cilt - , Sayı 359 , 2012 , Sayfalar 48 - 52

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Başta insan olmak üzere tüm canlılar yaşamak için beslenmek zorundadırlar. Beslenme kaynakları veya besin maddeleri canlıların türlerine göre farklılıklar gösterse de memeli olarak tanımlanan tüm canlılar; öncelikle anne sütü ile beslenmeye başlarlar. Bir insanın büyümesinde, gelişmesinde ve sağlıklı olarak üretken olmasında ve uzun ömürlü olmasında protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve minerallerin uygun miktarlarda alınması gerekir. İnsan için önemli olan bu maddeler çeşitli besin kaynaklarında bulunurlar ve buna göre besinler; et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tahıllar, sebze ve meyveler, yağ ve şeker şeklinde gruplandırılır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2012, title={Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi}, number={48–52}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Elif Merve KAHRAMAN}, year={2012} }
APA
KOPYALA
Elif Merve KAHRAMAN. (2012). Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi. Ziraat Mühendisliği.
MLA
KOPYALA
Elif Merve KAHRAMAN. Süt ve Süt Ürünleri Üretim ve Tüketimi Türkiye ve Dünya Verilerinin Mukayeseli Analizi. no. 48–52, Ziraat Mühendisliği, 2012.