Ziraat Mühendisliği

Ziraat Mühendisliği

Yemeklik Tane Baklagiller’in Türkiye Ekonomisindeki Önemi

Yazarlar: Elife ÖZKAYA

Cilt - , Sayı 360 , 2013 , Sayfalar 22 - 31

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Önemli bir protein kaynağı olan yemeklik tane baklagillerin özellikle gelişmekte olan ülkelerin beslenme sorunlarının çözümünde önemi büyüktür. Ülkemizde ticari olarak üretimi yapılan yemeklik tane baklagiller nohut, mercimek, fasulye ve bakla olup, son yıllarda börülce ve bezelyenin taze sebze ve kurutulmuş tane olarak tüketimleri söz konusudur. Yemeklik Tane Baklagillerden özellikle nohut ve mercimeğin dünya nüfusunun beslenmesi için gerekli protein ihtiyacının % 10 unu karşıladığı tahmin edilmektedir. Doğal kaynakları bozmadan, sürekli ve kaliteli bitkisel ürünler elde etmek için ekim nöbeti içersinde baklagillere yer verilmesi gerekmektedir. Kuru tarım alanlarında nadasın kaldırılması için nohut ve mercimek, sulu tarım alanlarında fasulye, bakla, bezelye ve börülcenin yetiştirilmesi toprak verimliliği açısından oldukça önemlidir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2013, title={Yemeklik Tane Baklagiller’in Türkiye Ekonomisindeki Önemi}, number={22–31}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Elife ÖZKAYA}, year={2013} }
APA
KOPYALA
Elife ÖZKAYA. (2013). Yemeklik Tane Baklagiller’in Türkiye Ekonomisindeki Önemi. Ziraat Mühendisliği.
MLA
KOPYALA
Elife ÖZKAYA. Yemeklik Tane Baklagiller’in Türkiye Ekonomisindeki Önemi. no. 22–31, Ziraat Mühendisliği, 2013.