Ziraat Mühendisliği

Ziraat Mühendisliği

Çankırı İlinin Genel Tarımsal Yapısı ve Bitkisel Zenginliği Çankırı İlinin Genel Özellikleri

Yazarlar: Ahmet GÜMÜŞÇÜ

Cilt - , Sayı 360 , 2013 , Sayfalar 14 - 21

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: İç Anadolu Bölgesinin kuzeybatısında yer alan Çankırı ilinin, kuzeyinde Kastamonu ve Zonguldak, batısında Bolu, güneyinde Ankara, doğusunda ise Çorum illeri bulunmakta olup; yüzölçümü 2210 km2 , denizden yüksekliği de 736 metredir. İç Anadolu bölgesinin kısmen Karadeniz Bölgesi‘ne geçişinde yer almaktadır. İlin rakımı 550-2565 m arasında değişmektedir. İlin genel nüfusu 2010 itibariyle 179.067 kişi olarak belirlenmiştir. Kent birbirine çok benzeyen çıplak, dik tepeler ile sarılıdır. Özellikle doğusunda kalan tepeler Kaya tuzu maden rezervlerinden dolayı çıplak görünümlüdür. Kentin etrafındaki vadiler ise yeşillik, bağ ve bahçelerle kaplıdır. İlin güneyine doğru inildikçe bitki örtüsünde değişim ve zayıflama gözlemlenir. Çankırı topraklarının yaklaşık % 60’ı dağlar ve yüksek tepelerden oluşmaktadır. İlin kuzey sınırındaki dağlar, aynı zamandayüksek kesimini teşkil etmektedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2013, title={Çankırı İlinin Genel Tarımsal Yapısı ve Bitkisel Zenginliği Çankırı İlinin Genel Özellikleri}, number={14–21}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Ahmet GÜMÜŞÇÜ}, year={2013} }
APA
KOPYALA
Ahmet GÜMÜŞÇÜ. (2013). Çankırı İlinin Genel Tarımsal Yapısı ve Bitkisel Zenginliği Çankırı İlinin Genel Özellikleri. Ziraat Mühendisliği.
MLA
KOPYALA
Ahmet GÜMÜŞÇÜ. Çankırı İlinin Genel Tarımsal Yapısı ve Bitkisel Zenginliği Çankırı İlinin Genel Özellikleri. no. 14–21, Ziraat Mühendisliği, 2013.