Ziraat Mühendisliği

Ziraat Mühendisliği

Farklı düzeylerdeki kükürt uygulamalarının buğday ve mısırın kuru madde, Fe ve Zn içerikleriyle toprak pH’sı üzerine etkisi

Yazarlar: İlhan KIZILGÖZ

Cilt - , Sayı 360 , 2013 , Sayfalar 4 - 7

Konular:-

Anahtar Kelimeler:Demir,Çinko,Kükürt,Kuru madde

Özet: Kurak ve yarı kurak iklim bölgelerinde kirecin fazla bulunması nedeniyle toprakların pH değeri 7’nin üzerindedir. Bu durum özellikle mikro elementlerin bitkilerce alınımını azaltmaktadır. Araştırma bu bakımdan önemlidir. Bu saksı denemesinde 4 farklı kükürt gübreleme seviyesi ile Fe ve Zn’nin alınabilirliği ortaya konmuştur. Kükürt topraklara 0, 50, 100 ve 200 ppm düzeylerinde uygulanmıştır. Deneme saksıları saf suyla sulanmıştır. Deneme sonuçları artan S gübreleme değerlerine de bağlı olarak bitkilerin Fe, Zn ve kuru madde içeriklerinde önemli artışlar olabileceğini göstermektedir. Araştırma sonuçlarına göre, bitkilerin Fe, Zn ve kuru madde içerikleri sırasıyla % 36.9, % 52.7 ve % 34.7’ye varan oranlarda artmıştır. Bu artışlar istatistiki bakımdan da önemli bulunmuştur. p


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2013, title={Farklı düzeylerdeki kükürt uygulamalarının buğday ve mısırın kuru madde, Fe ve Zn içerikleriyle toprak pH’sı üzerine etkisi}, number={4–7}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={İlhan KIZILGÖZ}, year={2013} }
APA
KOPYALA
İlhan KIZILGÖZ. (2013). Farklı düzeylerdeki kükürt uygulamalarının buğday ve mısırın kuru madde, Fe ve Zn içerikleriyle toprak pH’sı üzerine etkisi. Ziraat Mühendisliği.
MLA
KOPYALA
İlhan KIZILGÖZ. Farklı Düzeylerdeki Kükürt Uygulamalarının Buğday ve Mısırın Kuru Madde, Fe ve Zn Içerikleriyle Toprak PH’sı Üzerine Etkisi. no. 4–7, Ziraat Mühendisliği, 2013.