Ziraat Mühendisliği

Ziraat Mühendisliği

Çiçek Burnu Çürüklüğü ve Oluşum Nedenleri

Yazarlar: Aişe DELİBORAN, Erdal SAKİN, Elif Didem SAKİN

Cilt - , Sayı 361 , 2014 , Sayfalar 18 - 23

Konular:-

Anahtar Kelimeler:-

Özet: Çiçek burnu çürüklüğü meyve uç kısmına yeteri kadar Ca+2 elementinin ulaşamamasıyla ortaya çıkan ve başlangıçta meyve uç kısımlarında kahverengi lekeler şeklinde daha sonra da genişleyerek, çürümeler şeklinde belirlenen, ileri aşamasında tüm meyveyi kaplayan fizyolojik bir zararlanmadır. Çiçek burnu çürüklüğü Solenacea familyası sebzeleri içerisindefazla domates ve biber türlerinde antesistenden yaklaşık 2 hafta sonra meyve gelişim aşamasında ortaya çıkan, kalite ve verim kayıplarına dolayısıyla finansal kayıplara neden olan fizyolojik bir problemdir. Yetiştiricilik yapılan alanların tuzlanması, topraktaki besin elementlerinin durumu ve etkileşimi, kuraklık, yüksek veya düşük nem, yüksek ışık ve sıcaklık gibi olumsuz çevre şartları da bu hastalığın gelişmesine neden olmaktadır. Örneğin çiçek burnu çürüklüğünün toplam ve pazarlanabilir meyve verimini %23 ve %37 oranında azalttığı bilinmektedir


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2014, title={Çiçek Burnu Çürüklüğü ve Oluşum Nedenleri}, number={18–23}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Aişe DELİBORAN,Erdal SAKİN,Elif Didem SAKİN}, year={2014} }
APA
KOPYALA
Aişe DELİBORAN,Erdal SAKİN,Elif Didem SAKİN. (2014). Çiçek Burnu Çürüklüğü ve Oluşum Nedenleri. Ziraat Mühendisliği.
MLA
KOPYALA
Aişe DELİBORAN,Erdal SAKİN,Elif Didem SAKİN. Çiçek Burnu Çürüklüğü ve Oluşum Nedenleri. no. 18–23, Ziraat Mühendisliği, 2014.