Ziraat Mühendisliği

Ziraat Mühendisliği

BALIKÇILIĞIMIZIN GELECEĞİ

Yazarlar: Ayşegül TAŞDEMİR

Cilt - , Sayı 363 , 2016 , Sayfalar 50 - 52

Konular:Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi

Anahtar Kelimeler:Balıkçılık ve su ürünleri sektörü

Özet: Balıkçılık sektörü Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlamaktadır. 2013 yılı Türkiye İstatistik Kurumu Su Ürünleri İstatistik verilerine göre, Türkiye’de su ürünlerinin ihracat değeri 1.083.261.669 TL düzeyindedir. Balıkçılık sektörünün GSYİH’ye sağladığı katkı 2 750 000 000 tl civarındadır. Deniz, yetiştiricilik ve iç su kaynaklı toplam su ürünleri üretim miktarı 607,5 bin ton düzeyindedir ve bu miktarın yüzde 55,8’i denizlerden, yüzde 38,4’ü yetiştiricilikten ve yüzde 5,8’i de iç sulardan elde edilmektedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2016, title={BALIKÇILIĞIMIZIN GELECEĞİ}, number={50–52}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Ayşegül TAŞDEMİR}, year={2016} }
APA
KOPYALA
Ayşegül TAŞDEMİR. (2016). BALIKÇILIĞIMIZIN GELECEĞİ. Ziraat Mühendisliği.
MLA
KOPYALA
Ayşegül TAŞDEMİR. BALIKÇILIĞIMIZIN GELECEĞİ. no. 50–52, Ziraat Mühendisliği, 2016.