Ziraat Mühendisliği
BALIKÇILIĞIMIZIN GELECEĞİ
Yazarlar: Ayşegül TAŞDEMİR
Cilt - , Sayı 363 , 2016 , Sayfalar 50 - 52
Konular:Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi
Anahtar Kelimeler:Balıkçılık ve su ürünleri sektörü
Özet: Balıkçılık sektörü Türkiye ekonomisine büyük bir katkı sağlamaktadır. 2013 yılı Türkiye İstatistik Kurumu Su Ürünleri İstatistik verilerine göre, Türkiye’de su ürünlerinin ihracat değeri 1.083.261.669 TL düzeyindedir. Balıkçılık sektörünün GSYİH’ye sağladığı katkı 2 750 000 000 tl civarındadır. Deniz, yetiştiricilik ve iç su kaynaklı toplam su ürünleri üretim miktarı 607,5 bin ton düzeyindedir ve bu miktarın yüzde 55,8’i denizlerden, yüzde 38,4’ü yetiştiricilikten ve yüzde 5,8’i de iç sulardan elde edilmektedir.
ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
KAYNAK GÖSTER
BibTex
@article{2016, title={BALIKÇILIĞIMIZIN GELECEĞİ}, number={50–52}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Ayşegül TAŞDEMİR}, year={2016} }
APA
Ayşegül TAŞDEMİR. (2016). BALIKÇILIĞIMIZIN GELECEĞİ. Ziraat Mühendisliği.
MLA
Ayşegül TAŞDEMİR. BALIKÇILIĞIMIZIN GELECEĞİ. no. 50–52, Ziraat Mühendisliği, 2016.