Ziraat Mühendisliği

Ziraat Mühendisliği

AZOTLU GÜBRELEME ESASLARI VE ARPADA AZOTLU GÜBRELEME

Yazarlar: Baran ARAS, Selim UYGUN

Cilt - , Sayı 364 , 2017 , Sayfalar 18 - 29

Konular:Mühendislik, Ziraat

Anahtar Kelimeler:Arpa,Gübreleme,Birkisel ürün,Azot

Özet: Artan dünya nüfusuyla birlikte, yeterli ve dengeli bir beslenmenin sağlanabilmesi için; üretilen çeşitli gıdaların ve üretimde kullanılan hammaddelerin doğru olarak değerlendirilmesi ve hem insan hem hayvan beslenmesi için gerekli olan bitkisel ürünlerin üretim miktarlarının artırılması gerekmektedir. Üretim miktarının artırılması da yetiştirilen bitkilerin verimlerinin artırılmasıyla doğru orantılıdır. Bitkisel üretimde, verime etki eden birçok faktör olmakla birlikte; bunlardanönemlileri uygun çeşit kullanımı ve gübre uygulamalarıdır. Bitkisel üretimde kullanılan ve gübreleme yoluyla eksikliği giderilmeye çalışılan ana besin maddesi azottur. Azot, tabiatta biyokimyasal bir dönüşüm seyri geçirmekte ve bir takım işlemler neticesinde canlıların gereksinimi için kullanılmaktadır. Bu çalışmada; ana besin maddelerinden olan azotun önemi, döngüsü, rizosferdeki durumu ve bitkideki işlevleri ile birlikte gübre ve arpada azotlu gübreleme konuları ele alınmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2017, title={AZOTLU GÜBRELEME ESASLARI VE ARPADA AZOTLU GÜBRELEME}, number={18–29}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Baran ARAS,Selim UYGUN}, year={2017} }
APA
KOPYALA
Baran ARAS,Selim UYGUN. (2017). AZOTLU GÜBRELEME ESASLARI VE ARPADA AZOTLU GÜBRELEME. Ziraat Mühendisliği.
MLA
KOPYALA
Baran ARAS,Selim UYGUN. AZOTLU GÜBRELEME ESASLARI VE ARPADA AZOTLU GÜBRELEME. no. 18–29, Ziraat Mühendisliği, 2017.