Ziraat Mühendisliği

Ziraat Mühendisliği

GELENEKSEL BİR ÜRÜN OLARAK “MİDYE DOLMA” VE GELECEK ÖNERİLERİ

Yazarlar: Zayde AYVAZ

Cilt - , Sayı 366 , 2018 , Sayfalar 21 - 27

Konular:Deniz ve Tatlı Su Biyolojisi

DOI:10.33724/zm.478947

Anahtar Kelimeler:Midye,Midye dolma,Kontrollü midye yetiştiriciliği,Midye işleme

Özet: Su ürünleri besleyici özellikleri ile öne çıkan bir gıda maddesidir. Bu kaynağa erişimin arttırılması için üretimin artmasının yanında tüketiciye ulaştırılma biçimlerinin de geliştirilmesi ve gıda güvenliği prosedürlerine uygun hale getirilmesi beklenmektedir. Bir kabuklu su ürünü olan midye, çeşitli şekillerde işlenerek değerlendirilmektedir. Pek çok ülkede oldukça popüler olan midye, finansal açıdan yüksek getirisi olan bir kaynaktır. Midye dolma Türkiye’de sokak yemeği kültürünün önemli bir parçasıdır. Ancak yapılan çalışmalara göre sokakta satılan midye dolmaların bir kısmı mikrobiyal yük açısından kabul edilebilirlik sınırların üzerindedir. Bununönemli nedenleri, kontrolsüz toplayıcılık ve üretimdir. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için, kontrollü şartlarda yetiştiricilik ve üretimin yapılması elzemdir. Bu çalışma; midye dolma açısından midye etine erişim ve işleme prosesleri hakkında mevcut problemler ve gelecek önerilerini kapsamaktadır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2018, title={GELENEKSEL BİR ÜRÜN OLARAK “MİDYE DOLMA” VE GELECEK ÖNERİLERİ}, number={21–27}, publisher={Ziraat Mühendisliği}, author={Zayde AYVAZ}, year={2018} }
APA
KOPYALA
Zayde AYVAZ. (2018). GELENEKSEL BİR ÜRÜN OLARAK “MİDYE DOLMA” VE GELECEK ÖNERİLERİ. Ziraat Mühendisliği.
MLA
KOPYALA
Zayde AYVAZ. GELENEKSEL BİR ÜRÜN OLARAK “MİDYE DOLMA” VE GELECEK ÖNERİLERİ. no. 21–27, Ziraat Mühendisliği, 2018.