Van Sağlık Bilimleri Dergisi

Van Sağlık Bilimleri Dergisi

Van Piyasasında Tüketime Sunulan Et ve Et Ürünlerinde Sarcosporidiosis’in Yayılışı

Yazarlar: Yakup Can SANCAK, Cihangir AKDEMİR, Mustafa BERKTAŞ

Cilt 1 , Sayı 2 , 1995 , Sayfalar 114 - 116

Konular:Veteriner Hekimlik

Anahtar Kelimeler:Sarcosporodiosis,Meat,Meat Products

Özet: This study was carried out to determine the distribution of sarcosporidiosis in meat and meat Products consumed at Van Market. Meat samples obtained from Van Municipal Slaughtering House and sausage, salami, fermented sausage and minced-meat samples consumed at Van the market were examined in respect of Sarcocystis cysts. The rate of Sarcocystis cysts in beef was 73.1%, in sheep the meat was 51.2%, in goat meat 84.1% in slaughter animals consumed at Van Market. In fermented sausage, the rate was 73.3%, in minced-meat ıvas 78.5%. No cysts was determined in salami and sauages.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{1995, title={Van Piyasasında Tüketime Sunulan Et ve Et Ürünlerinde Sarcosporidiosis’in Yayılışı}, volume={1}, number={114–116}, publisher={Van Sağlık Bilimleri Dergisi}, author={Yakup Can SANCAK,Cihangir AKDEMİR,Mustafa BERKTAŞ}, year={1995} }
APA
KOPYALA
Yakup Can SANCAK,Cihangir AKDEMİR,Mustafa BERKTAŞ. (1995). Van Piyasasında Tüketime Sunulan Et ve Et Ürünlerinde Sarcosporidiosis’in Yayılışı (Vol. 1). Vol. 1. Van Sağlık Bilimleri Dergisi.
MLA
KOPYALA
Yakup Can SANCAK,Cihangir AKDEMİR,Mustafa BERKTAŞ. Van Piyasasında Tüketime Sunulan Et ve Et Ürünlerinde Sarcosporidiosis’in Yayılışı. no. 114–116, Van Sağlık Bilimleri Dergisi, 1995.