Journal of Apitherapy and Nature

Journal of Apitherapy and Nature

Ayder (Çamlıhemşin/Rize) Ballarının Kimyasal ve Palinolojik Özellikleri

Yazarlar: ["Esra DEMİR KANBUR", "Vagif ATAMOV"]

Cilt - , Sayı Cilt: 5 Sayı: 2 , 2022 , Sayfalar -

Konular:-

DOI:10.35206/jan.1120082

Anahtar Kelimeler:Ayder Yaylası,Bal,Polen analizi,TPS-10g,Şeker analizi

Özet: Ayder Yaylası'nda Ağustos 2012'de toplanan 41 bal örneğinde toplam polen sayısı, polen tanıma, fruktoz, glukoz, sükroz ve nem bakıldı. Örneklerde polen tanılamanın ardından 36 takson tespit edildi. Castanea sativa Miller. polen örneklerinin tamamında baskın olarak bulunmuştur. 10 gram baldaki toplam polen sayısı (TPN-10 g) 3438 ile 87056 arasında çeşitlenmiştir. Bal örneklerinin normal ve baskın polen olduğu belirlenmiştir. Numunelerdeki nem içeriği %16.4-20.9 arasında değişmiştir. Bal örneklerinde fruktoz %14.05 ile %52.82 arasında, glukoz ise %14.31 ile %49.24 arasında değişmektedir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
APA
KOPYALA
MLA
KOPYALA