Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi

Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi

OIC/SMIIC Standartları Çerçevesinde Helal Gıda Üretimi ve Helal Belgelendirme Süreçleri

Yazarlar: Muhammet Özhan GÜNDÜZ, Fatih GÜLTEKİN, İ̇brahim KÜRTÜL

Cilt 2 , Sayı 1 , 2020 , Sayfalar 36 - 43

Konular:Beslenme ve Diyetetik

Anahtar Kelimeler:Helal Belgelendirme,Helal Gıda,OIC/SMIIC Standartları

Özet: Dünyada gıda sektörünün globalleşmesiyle birlikte helal gıda kavramı daha sıklıkla gündeme gelmektedir. Müslüman nüfus artışının yanısıra, helal kelimesinin dünyada gittikçe artan bir oranda temizlik ve doğallık algısını çağrıştırmasıyla, global tüketicinin helal ürün ve hizmet sektörüne olan ilgi, ihtiyaç ve beklentisi artmıştır. Bilinçli tüketici aldığı ürün ve hizmetin kalitesini ölçmek, hangi aşamalardan geçerek üretilip sunulduğunu, bileşenlerini ve kaynağını öğrenmek, sağlığına zararı olmadığından ve hijyenik olduğundan emin olmak ister. Bu derlemede, helal gıda serüveni ve helal belgelendirme süreçleri OIC/SMIIC standardı çerçevesinde ele alınmıştır. Sonuç olarak, günümüzde uluslarası anlamda ‘’güvenilir bir liman’’ olmaya aday helal ürün kavramı, ürünün ancak sağlıklı, temiz, hijyenik, hilesiz ve ‘’fıtrata uygun-doğal’’ olması ile anlamlı hale gelmektedir. Bu şartlarda helal ürün ve hizmet talebinin sağlıklı bir şekilde karşılanabilmesi için OIC/SMIIC standardları benzeri uluslararası bir standardizasyon elzemdir. Ancak bu şekilde helal kavramı istisnasız tüm dünyaya hitab etme şansını yakalayabilecektir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2020, title={OIC/SMIIC Standartları Çerçevesinde Helal Gıda Üretimi ve Helal Belgelendirme Süreçleri}, volume={2}, number={36–43}, publisher={Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi}, author={Muhammet Özhan GÜNDÜZ,Fatih GÜLTEKİN,İ̇brahim KÜRTÜL}, year={2020} }
APA
KOPYALA
Muhammet Özhan GÜNDÜZ,Fatih GÜLTEKİN,İ̇brahim KÜRTÜL. (2020). OIC/SMIIC Standartları Çerçevesinde Helal Gıda Üretimi ve Helal Belgelendirme Süreçleri (Vol. 2). Vol. 2. Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi.
MLA
KOPYALA
Muhammet Özhan GÜNDÜZ,Fatih GÜLTEKİN,İ̇brahim KÜRTÜL. OIC/SMIIC Standartları Çerçevesinde Helal Gıda Üretimi ve Helal Belgelendirme Süreçleri. no. 36–43, Akademik Platform Helal Yaşam Dergisi, 2020.