Journal of Islamicjerusalem Studies

Journal of Islamicjerusalem Studies

The Presence of Russia in Syria according to the Barakah Circle Theory: The Tartus Naval Base

Yazarlar: Nurhayat ULUSOY

Cilt 21 , Sayı 2 , 2021 , Sayfalar 187 - 198

Konular:Sosyal Bilimler, Disiplinler Arası

DOI:10.31456/beytulmakdis.521596

Anahtar Kelimeler:Beytülmakdis,Akdeniz,Suriye,Rusya,Tartus Limanı

Özet: Tarih boyunca dünyanın her yerindeki Müslümanların temel meseleleri Kudüs ve Beytü'l-Makdis ile ilgili olmuştur. Dünyanın kontrolüne sahip olmak isteyen her devlet; Mescid-i Aksa'yı işgal etmeyi hedeflemiştir. Burası hemen hemen her süper gücün kontrol etmek istediği bir bölge olup, Rusya da bu süper güçlerden biri olmuştur. SSCB döneminden bu yana Rusya'nın Suriye'nin Akdeniz'deki önemli limanı olan Tartus'ta hedefleri olmuş ve bu hedefler Beytülmakdis bölgesi ile yakından bağlantılıdır. Bu çalışmada teorik olarak, Abd al-Fattah El Awaisi'nin (2013) Bereket Daireleri Teorisi’ne göre Beytülmakdis’in jeopolitik önemini Rusya'nın Suriye/Doğu Akdeniz'deki Tartus Deniz Üssü” örneği ile vurgulamaya çalışacağım. Bu çalışmada birincil ve ikincil verilerin toplanması için nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Bu bağlamda Beytülmakdis Bereket Daireleri Teorisi, Rusya'nın Akdeniz'deki varlığına göre test edilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={The Presence of Russia in Syria according to the Barakah Circle Theory: The Tartus Naval Base}, volume={21}, number={187–198}, publisher={Journal of Islamicjerusalem Studies}, author={Nurhayat ULUSOY}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Nurhayat ULUSOY. (2021). The Presence of Russia in Syria according to the Barakah Circle Theory: The Tartus Naval Base (Vol. 21). Vol. 21. Journal of Islamicjerusalem Studies.
MLA
KOPYALA
Nurhayat ULUSOY. The Presence of Russia in Syria According to the Barakah Circle Theory: The Tartus Naval Base. no. 187–198, Journal of Islamicjerusalem Studies, 2021.