Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Diyarbakır’da İlköğretim Öğrencilerinin Hayvansal Kaynaklı Protein Tercih ve Tüketimlerinin Belirlenmesi

Yazarlar: Ramazan DEMİREL, Ali Murat TATAR, Dilek ŞENTÜRK DEMİREL

Cilt 4 , Sayı 3 , 2021 , Sayfalar 355 - 371

Konular:Gıda Bilimi ve Teknolojisi

DOI:10.47495/okufbed.899814

Anahtar Kelimeler:Hayvansal protein,Balık,Et,Süt,Yumurta

Özet: Araştırma, Diyarbakır merkeze bağlı 4 ilçede (Bağlar, Kayapınar, Sur, Yenişehir) öğrenim gören 478 ilköğretim öğrencisi ile gerçekleştirildi. Her bir ilçede önceden belirlenen okullardan, ilköğretim 4., 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile yüz yüze yapılan anketlerden sağlanan veriler kullanılarak bu çalışma gerçekleştirilmiştir. Anket verileri khi kare testiyle değerlendirilmiş ve elde edilen sonuçlar yorumlanmıştır. Yapılan anketlerle, öğrencilerin cinsiyeti, yaşı, yaşadığı ilçe, sınıfı, kardeş sayısı, ailenin eğitim durumu ve ebeveynlerinin maddi durumları ile beslenme tercihleri, tüketilen et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta tüketimleri arasındaki istatistiksel ilişki araştırılmıştır. Araştırma sonucuna göre, öğrencilerin cinsiyeti, yaşı, bağlı olduğu ilçe, sınıfı, kardeş sayısı, ailenin eğitim durumu ve ebeveynlerinin maddi durumu ile hayvansal proteinle beslenme tercihleri arasında istatiksel olarak farklılık olduğu saptanmıştır.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Henüz Atıf Yapılmamıştır

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Diyarbakır’da İlköğretim Öğrencilerinin Hayvansal Kaynaklı Protein Tercih ve Tüketimlerinin Belirlenmesi}, volume={4}, number={355–371}, publisher={Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi}, author={Ramazan DEMİREL,Ali Murat TATAR,Dilek ŞENTÜRK DEMİREL}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Ramazan DEMİREL,Ali Murat TATAR,Dilek ŞENTÜRK DEMİREL. (2021). Diyarbakır’da İlköğretim Öğrencilerinin Hayvansal Kaynaklı Protein Tercih ve Tüketimlerinin Belirlenmesi (Vol. 4). Vol. 4. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi.
MLA
KOPYALA
Ramazan DEMİREL,Ali Murat TATAR,Dilek ŞENTÜRK DEMİREL. Diyarbakır’da İlköğretim Öğrencilerinin Hayvansal Kaynaklı Protein Tercih ve Tüketimlerinin Belirlenmesi. no. 355–371, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2021.