Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazarlar: Murat KUL, Betül GIDIK, Osman GIDIK, Onur ŞİPAL, Önder ŞİPAL
Konular:Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Ziraat, Ortak Disiplinler
DOI:10.47495/okufbed.931446
Anahtar Kelimeler:Sporcu beslenmesi,Organik gıda,Organik beslenme,Milli boksör
Özet: Organik gıdaların en önemli özelliklerinden biri, tarımsal üretimin çevreye duyarlı bir şekli olan organik tarım yöntemleriyle üretilmeleridir. Bu çalışma, Türkiye'deki tüm Olimpik boksörlerin organik gıda bilinç düzeyini ve organik gıdaya yönelik dezavantaj algısını ve organik gıdaya yönelik tutumlarını belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmanın örneklemini Türkiye'deki 29 gönüllü sporcu, 19'u erkek ve 10'u kadın Olimpik boksör oluşturmaktadır. Bu çalışmadan elde edilen verilerin istatistiksel değerlendirmesinde SPSS 26.0 versiyonunun istatistiksel yazılımı; Cronbach's Alpha güvenirliği, Kruskal-Wallis H ve Mann Whitney U testleri uygulanmıştır. Sonuç olarak, organik gıda farkındalık düzeyi ve organik gıdalara yönelik tutum ile millilik sınıf değişkeni arasında p <0.05 düzeyinde anlamlı bir fark tespit edilmiştir.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.