Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Organic Food Nutrition Knowledge Level of Olympic Boxers in Turkey

Yazarlar: Murat KUL, Betül GIDIK, Osman GIDIK, Onur ŞİPAL, Önder ŞİPAL

Cilt 4 , Sayı 3 , 2021 , Sayfalar 250 - 260

Konular:Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Ziraat, Ortak Disiplinler

DOI:10.47495/okufbed.931446

Anahtar Kelimeler:Sporcu beslenmesi,Organik gıda,Organik beslenme,Milli boksör

Özet: Organik gıdaların en önemli özelliklerinden biri, tarımsal üretimin çevreye duyarlı bir şekli olan organik tarım yöntemleriyle üretilmeleridir. Bu çalışma, Türkiye'deki tüm Olimpik boksörlerin organik gıda bilinç düzeyini ve organik gıdaya yönelik dezavantaj algısını ve organik gıdaya yönelik tutumlarını belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmanın örneklemini Türkiye'deki 29 gönüllü sporcu, 19'u erkek ve 10'u kadın Olimpik boksör oluşturmaktadır. Bu çalışmadan elde edilen verilerin istatistiksel değerlendirmesinde SPSS 26.0 versiyonunun istatistiksel yazılımı; Cronbach's Alpha güvenirliği, Kruskal-Wallis H ve Mann Whitney U testleri uygulanmıştır. Sonuç olarak, organik gıda farkındalık düzeyi ve organik gıdalara yönelik tutum ile millilik sınıf değişkeni arasında p <0.05 düzeyinde anlamlı bir fark tespit edilmiştir.


ATIFLAR
Atıf Yapan Eserler
Sonuçların tamamını görmek için Asos İndeks'e üye bir üniversite ağından erişim sağlamalısınız. Kurumunuzun üye olması veya kurumunuza ücretsiz deneme erişimi sağlanması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Dergi editörleri editör girişini kullanarak sisteme giriş yapabilirler. Editör girişi için tıklayınız.

KAYNAK GÖSTER
BibTex
KOPYALA
@article{2021, title={Organic Food Nutrition Knowledge Level of Olympic Boxers in Turkey}, volume={4}, number={250–260}, publisher={Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi}, author={Murat KUL,Betül GIDIK,Osman GIDIK,Onur ŞİPAL,Önder ŞİPAL}, year={2021} }
APA
KOPYALA
Murat KUL,Betül GIDIK,Osman GIDIK,Onur ŞİPAL,Önder ŞİPAL. (2021). Organic Food Nutrition Knowledge Level of Olympic Boxers in Turkey (Vol. 4). Vol. 4. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi.
MLA
KOPYALA
Murat KUL,Betül GIDIK,Osman GIDIK,Onur ŞİPAL,Önder ŞİPAL. Organic Food Nutrition Knowledge Level of Olympic Boxers in Turkey. no. 250–260, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2021.